1. Haberler
  2. Güncel
  3. Sosyal Medya’da ‘Sponsorlu’ dolandırıcılık

Sosyal Medya’da ‘Sponsorlu’ dolandırıcılık

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sosyal medyada verilen reklamlarla dolandırıcılığın reklamı yapılıyor. İnsanların tuzağa çekildiği reklamlı dolandırıcılıkta elektronik eşyalar, gıda maddeleri başta olmak üzere çok sayıda ürün fiyatının çok çok altında satışa çıkartılıyor. Bunları almak isteyenler, dolandırıldıklarını sonradan anlıyorlar.

Sosyal medyada ‘sponsorlu dolandırıcılık’ yapılması ve buna yönelik herhangi bir engellemenin olmaması dikkat çekti. Kullanıcılar tarafından en çok tercih edilen sosyal medya platformlarından olan Facebook ve Instagram’a fake hesaplarla verilen reklamlarla kimi zincir mağazaların ismi kullanılarak dolandırıcılık yapılıyor.

Verilen reklamda özellikle cep telefonları fiyatlarının çok altında satışa sunuluyor. “Stoklarımız sınırlı” ibaresi de eklenerek sosyal medya kullanıcılarını, “Tükenmeden alayım” düşüncesine sevk ediyor ve tuzağa çekiyorlar.

Verilen reklamların ilgili zincir marketlerle bir ilgisi olmadığı gibi, tamamen korsan ve insanları dolandırmaya dönük.

Sosyal Medya’da ‘Sponsorlu’ dolandırıcılık - sosyal medya dolandiriciligi 2

Alenen dolandırıcılık yapılıyor

Yapılan dolandırıcılığın alenen yapılması ve herhangi bir engele takılmamaları dikkatlerden kaçmazken, yapılan dolandırıcılığın uzun zaman devam etmesi ve bu konuda da bir engel ile karşılaşmamaları dikkat çekici bir diğer nokta.

Her alanda reklam yapıyorlar

Ekonomik sıkıntının insanları zor durumda bıraktığı bu dönemde dolandırıcılar zincir marketlerin ismini kullanarak gıda maddelerini ederinin çok altında satışa sunuyorlar. Bunu bir fırsat olarak değerlendirmek isteyen dar gelirli insanlar, ellerinde bulunan birkaç kuruşu da kaybederek daha da zor durumda kalıyorlar.

Sosyal medya kullanıcıları hemen her alanda bu gibi reklamlarla karşılaşırken, uzmanlar alışveriş yapmaya karar vermeden önce özellikle yorumlara bakılmasını ve ilgili paylaşımın adresinin iyi incelenmesi gerektiğine vurgu yapıyorlar. Ayrıca ismi kullanılan ilgili kurumların web sitelerini ziyaret edilmesini, aynı reklamların oralarda da bulunup bulunmadığına bakmalarının kendilerine bir fikir verebileceğini söylerken, ilgili firma ile iletişime geçmelerinin de aynı şekilde çok önemli olduğunu kaydediyorlar.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sosyal Medya’da ‘Sponsorlu’ dolandırıcılık
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir