Taşımalı eğitime ara verilen Van’da 167 mahalle ve bağlı 233 mezranın yolu kapandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da dün gece başlayan kar yağışı nedeniyle 167 mahalle ve bu mahallere bağlı 233 mezranın yolu ulaşıma kapandı. İki ilçe’ de eğitime arar verilirken, yetkililer, çığ tehlikesine karşı uyardı. 
 





 

Dün gece başlayan kar yağışı halen yoğun bir şekilde devam ediyor. Kar yağışı nedeniyle birçok ilçe ve mahalle yolu kapanırken, kentteki üç ilçede de okullar tatil edildi. Dün gece kar yağışı nedeniyle Miks (Bahçerasay) yolu araç geçişlerine tamamen kapatıldı. Şuana kadar 167 mahalle ve bu mahallere bağlı 233 mezranın yolu tamamen kapanırken, birçok noktada çığ uyarısı da yapıldı. 


 

HAVA SICAKLIKLARI DÜŞÜYOR
 
Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu olacağı belirtilerek, “Öğle saatlerine kadar Van ve Bitlis, akşam saatlerine kadar Hakkari çevrelerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği, buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesinin görüleceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor” denildi. 



ÇIĞ UYARISI
 
İl merkezleri için beklenen günün en yüksek sıcaklıkları Van’da eksi 2, Hakkari’de eksi 3, Bitlis’te eksi 5 ve Muş’ta eksi 7 derece olması beklenirken, eğimi fazla, dik yamaçlarda çığ riski bulunması nedeniyle vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği açıklandı. 

Taşımalı eğitime ara verildi

Kar yağışından dolayı Van merkezde taşımalı eğitime ara verilirken, bütün yolların kapalı olduğu Çatak ve Bahçesaray ilçelerinde ise eğitime ara verildi.
 
 
Taşımalı eğitime ara verilen Van’da 167 mahalle ve bağlı 233 mezranın yolu kapandı - Tasimali egitime ara verilen Vanda 167 mahalle ve bagli 233 mezranin yolu kapandi 3 6
Taşımalı eğitime ara verilen Van’da 167 mahalle ve bağlı 233 mezranın yolu kapandı - Tasimali egitime ara verilen Vanda 167 mahalle ve bagli 233 mezranin yolu kapandi 1

Taşımalı eğitime ara verilen Van’da 167 mahalle ve bağlı 233 mezranın yolu kapandı - Tasimali egitime ara verilen Vanda 167 mahalle ve bagli 233 mezranin yolu kapandi 2

Video-fotoğraf: Zafer Avnaş

(sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Taşımalı eğitime ara verilen Van’da 167 mahalle ve bağlı 233 mezranın yolu kapandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir