1. Haberler
  2. Güncel
  3. THY Yönetimi ‘Uçamama’ sorununu kenti gezerek çözmeye çalıştı!

THY Yönetimi ‘Uçamama’ sorununu kenti gezerek çözmeye çalıştı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van halkının ‘uçamama’ sorununa ilişkin tepkileri ardından kentte bir araya gelen THY Yönetim Kurulu ilk elden sorunu çözmek yerine kentin tarihi yerlerini gezmeyi tercih etti. Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat ise gelen tepkiler üzerine kentteki uçuş sayılarını arttıracaklarını açıkladı.

Van’da Türk Hava Yolları (THY) tarafından sosyal medyada ‘Van uçamıyor’ hashtagi ile gündem olmuştu. Gelen tepkiler üzerine kentte THY’nin Yönetim Kurulu buluşmaya karar verse de halkın tepkileri devam etti. Halk yaşanan mağduriyetin bir an önce giderilmesi yönünde taleplerini dile getirmeye devam ediyor.

THY ise, Anadolu’nun turizm potansiyeli yüksek olan şehirlerine dikkat çekmek amacıyla bir tanıtım faaliyeti başlattı. Türkiye’nin deniz, kum ve güneşten ibaret olmadığını ortaya koymayı hedefleyen THY üst yönetimi, Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat liderliğinde Van’da buluştu.

THY Yönetimi ‘Uçamama’ sorununu kenti gezerek çözmeye çalıştı! - THY Yönetimi ‘Uçamama sorununu kenti gezerek çözmeye çalişti1

AKP heyeti ile tarihi mekanları dolaştı

Van’ın temel sorunlarından olan ‘uçamama’ sorununu konuşmak yerine heyet ilk olarak Valilik öncülüğünde AKP İl Başkanı ve Milletvekilleriyle birlikte kentteki tarihi yerleri gezmeyi tercih etti. Ardından ise Van’daki basın mensuplarıyla bir araya gelme yerine yazılı ve görüntülü haber metni paylaştı.

Prof. Dr. Ahmet Bolat: Van uçuşlarımızı arttırıyoruz

iki günlük ziyaretlerinde basınla bir araya gelmemeye özen gösteren heyet adına yapılan açıklamada imzası bulunan THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat;

“İstanbul, Antalya, İzmir gibi şehirlerimiz hem bilinirliği hem de aldıkları talep ile ülkemiz turizmine büyük katkı sağlıyor. Oysa ülkemizde fazlası var… Van, Diyarbakır, Gaziantep, Mardin, Erzurum gibi şehirlerimiz turizmde büyük potansiyele sahipler, biz de bu potansiyeli ortaya çıkarmak için çaba harcıyoruz. Bugün buraya müjdeyi vermek için geldik. Van’ı dünyaya tanıtmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Beklediğimiz talep artışına yanıt vermek amacıyla da Eylül ayı itibarıyla İstanbul ve Ankara’dan Van’a gerçekleştirdiğimiz uçuşlarımızı kademeli olarak artıracağız. Bu iki şehirden gerçekleştirdiğimiz uçuşları haftalık 41 frekanstan 56 frekansa yükseltecek ve 2023 yazında da bu planla devam edeceğiz” dedi.

THY Yönetimi ‘Uçamama’ sorununu kenti gezerek çözmeye çalıştı! - THY Yönetimi ‘Uçamama sorununu kenti gezerek çözmeye çalişti3

Yeni Nesil Uçaklar Van İçin Uçacak

Öte yandan dünyanın 129 ülkesinden gezginleri Van’ın keşfedilmeyi bekleyen değerleri ile buluşturmayı amaçlayan THY’nin, Eylül ayı itibarıyla kademeli olarak artacak Van uçuşlarını filosuna yeni katılan, modern uçaklar ile gerçekleştirmeyi planlıyor. Bu uçaklar ve yeni kapasite ile Vanlı vatandaşlar da daha esnek bir seyahat planıyla konforlu uçuşlar gerçekleştirebileceği kaydediliyor.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
THY Yönetimi ‘Uçamama’ sorununu kenti gezerek çözmeye çalıştı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir