1. Haberler
  2. Güncel
  3. Trum, siyasi rakibi Kamala Harris’e kampanyasını yürütmesi için bağışta bulunmuş

Trum, siyasi rakibi Kamala Harris’e kampanyasını yürütmesi için bağışta bulunmuş

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İlginç bir hal alan ABD başkanlık seçimi, Donald Trump’ın, 2011 ve 2013 yıllarında Biden’ın adaylığını desteklediği Kamala Harris’e bağışta bulunduğu ortaya çıktmasını tartışıy. ABD basınına göre Trump, Harris’e toplam 6 bin dolarlık bağış yaptı.

ABD basını, eski başkan ve Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump’ın, 2011 ve 2013’te Başkan Yardımcısı Kamala Harris’e Kaliforniya başsavcılığı için yürüttüğü kampanyalara 2 kez bağış yaptığını ortaya koydu. ABD Başkanı Joe Biden, 5 Kasım’da yapılacak başkanlık seçiminde adaylıktan çekilmesinin ardından Başkan Yardımcısı Kamala Harris’e desteğini açıklamıştı.

Finansal kayıtlar, Trump’ın Harris’e 2011’de 5 bin dolar, 2013’te ise 1000 dolarlık bağış yaptığını gösteriyor. AA’nın aktardığına göre, Cumhuriyetçi Parti başkan adayı Trump’ın başkanlığı öncesinde, Harris’e Kaliforniya başsavcılığı için yürüttüğü kampanyalara bağışları sosyal medyada da gündem olurken, uzmanlar Trump’ın, iş insanı olarak Demokrat Partiye yaptığı eski bağışlarının olağan bir durum olduğunu belirtiyor.

Ayrıca Trump’ın kızı Ivanka Trump’ın da 2014’te Harris’ın kampanyasına 2 bin dolarlık bağış yaptığı ortaya çıktı. Öte yandan, The Sacramento Bee gazetenin 2020’deki haberinde, Trump’ın ABD başkanlığı için adaylığını açıkladığı 2015’te, Harris’in, söz konusu bağışları “insan hakları savunucusu bir vakıfa” bağışladığı belirtilmişti.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Trum, siyasi rakibi Kamala Harris’e kampanyasını yürütmesi için bağışta bulunmuş
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir