TÜGYAP’tan miting alanında darp edilen gazetecilere destek mesajı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TÜGYAP, dün Yeşil Sol Parti’nin Van’da gerçekleştirdiği ‘Kadın Mitingi’nde gazetecilerin darp edilerek alana alınmamasına tepki gösterdi.

Türkiye Gazeteciler ve Aydınlar Derneği (TÜGYAP), dün Yeşil Sol Parti’nin Van’da gerçekleştirdiği ‘Kadın Mitingi’nde gazetecilerin darp edilerek alana alınmamasına tepki gösterdi. Yaşanan engellemeye ilişkin yazılı açıklama yayımlayan TÜGYAP, “Yeşil Sol, Kadın Mitinginde Yaşananları, KINIYORUZ” dedi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Dün Van’da gerçekleşen, Kadın Mitinginde gazeteci arkadaşlarımıza dönük, Emniyet mensuplarının arkadaşlarımız ile yaşadığı tartışma ve engelleme girişimlerini kabul etmiyoruz ve bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz. Gazeteciler de, Emniyet mensupları da kamu görevi görmektedir. İş bilmez, personellere gerekli cevabın verilmesi noktasında Emniyet, Güvenlik Şube Yetkililerinin gerekeni yapacağına inancımız tamdır. Bu noktada, görevi kamuyu bilgilendirmek olan gazeteciler ile, Kamunun güvenliğini sağlamak görevini icra eden Emniyet güçleri arasında yaşanan bu lüzumsuz gerginliğin seçim yoğunluğunun olduğu bu dönemde bir daha yaşanmaması temennisiyle. Bu üzücü olayda, engellemelere maruz kalan ve daha sonra, milletvekili adayları ve yetkililerin araya girmesiyle, olayın tatlıya bağlanması sonucu haber takibine katılan, Ruşen Takva Kadir Cesur ve Sıddık Güler’e geçmiş olsun diyoruz.”      

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TÜGYAP’tan miting alanında darp edilen gazetecilere destek mesajı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir