1. Haberler
  2. Güncel
  3. ‘TÜİK rakamlara takla attırarak gerçek enflasyonu gizliyor’

‘TÜİK rakamlara takla attırarak gerçek enflasyonu gizliyor’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TÜİK’in yıllık enflasyon artışına yönelik açıklama yapan KESK Van Şubesi, “TÜİK şaşırtmadı! Bugün bir kez daha milyonların hakkını gasp etmeye yol açacak enflasyon verilerini açıkladı” ifadeleri kullanıldı. Açıklamada, “TÜİK rakamlara takla attırarak gerçek enflasyonu gizliyor’ denildi.

Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK)’in açıkladığı yıllık enflasyon miktarına ilişkin açıklamalarda bulunan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu(KESK) Van Şubesi basın açıklaması düzenledi.

KESK binasında düzenlenen açıklamada konuşan dönem sözcüsü, Haber Sen Şube Başkanı Hamit Aker, TÜİK’in yaşadıkları hayat pahalılığını en az yarı yarıya düşük göstererek maaş artışlarını kara delik gibi yutmaya devam ettiğini söyledi. Aker, “TÜİK şaşırtmadı! Bugün bir kez daha milyonların hakkını gasp etmeye yol açacak enflasyon verilerini açıkladı” ifadelerini kullandı.

Yapılan açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

“TÜİK’e göre Haziran enflasyonu aylık yüzde 1,64 yıllık enflasyon ise yüzde 71,60!  Milyonlarca kamu emekçisinin ve emeklinin maaş artışında önemli bir faktör olan altı aylık enflasyon ise yüzde 24,73!  TÜİK’ten bir saat önce açıklama yapan Bağımsız iktisatçılardan oluşan Enflasyon Araştırma Grubuna (ENAGrup) göre ise enflasyon Haziranda aylık yüzde 4,27 altı aylık yüzde 41,16 yıllık yüzde 113,08 artmıştır.

TÜİK Haziran ayı enflasyonunu 1,64 olarak açıklamasıyla sadece yalan söylemekle kalmamış hepimizle dalga geçmiştir.

Biliyoruz ki, TÜİK rakamlara takla attırarak gerçek enflasyonu gizliyor!

Biliyoruz ki, TÜİK, iktidarın talimatlarıyla, masa başı hesaplamalarla iktidarın daha baştan belirlediği rakamları açıklıyor.

Biliyoruz ki, TÜİK gerçekler ortaya çıkmasın diye kesinleşmiş mahkeme kararına rağmen enflasyon hesaplamasının temelini oluşturan madde fiyat listesini açıklamıyor.

Biliyoruz ki, yandaş konfederasyonla yaptığı satış sözleşmeleri yetmiyormuş gibi TÜİK eliyle de alın terimize, emeğimize göz koyuyor.

Biliyoruz ki, yaşadığımız gerçek hayat pahalılığı ile ilgisi olmayan sanal rakamlar özellikle maaş zammı alacağımız dönemlerde daha da aşağı çekiliyor.”

‘Dünya ekonomi tarihine geçecek kurnazlık ve hilelerle gerçekler ters yüz ediliyor’

İktidara yönelik eleştirilerin de yer aldığı açıklamada Aker, iktidar ekonomi bürokratlarının dünya ekonomi tarihine geçecek şekilde kurnazlıklara, hilelerle, gerçekleri ters yüz etmeye devam ettikleri kaydedilerek, “İktidarın son hilesi TÜFE sepetinde azımsanmayacak bir ağırlığa sahip olan elektriğe yapılan zam oldu” açıklamasını yaptı.

AÇIKLAMANIN DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Tepki Ver | sinirli1
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
‘TÜİK rakamlara takla attırarak gerçek enflasyonu gizliyor’

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir