1. Haberler
  2. Güncel
  3. Tuşba Belediyesi Denizcilik Öğrencileri İle Birlikte Sahili Temizledi

Tuşba Belediyesi Denizcilik Öğrencileri İle Birlikte Sahili Temizledi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tuşba Belediyesi ile Van Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri Ayanıs sahilinde temizlik çalışması yaptı.

Tuşba Belediyesi ve Van Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ortak yürüttükleri temizlik kampanyası kapsamında Ayanıs Sahili’nde temizlik alışması gerçekleştirdi. Yüzden fazla öğrencinin katıldığı etkinlikte sahil boyunca çöpler toplandı. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Necdet Öztek, Van Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Tuşba Belediyesi’ne talepte bulunduğunu ve ortak bir çalışmayla sahillerdeki çöpleri topladıklarını söyledi.
‘Van Gölümüzü Temiz Tutalım’
Van Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Abdülaziz Öztürkçü, Tuşba Belediyesi ile ortak yürüttükleri temizlik kampanyasının her yıl devam edeceğini söyledi. Öztürkçü, Van Gölü’nü temiz tutmak için çabaladıklarını ifade ederek, Van halkına gölü kirletmemek için çağrıda bulundu. Denizci gençler yetiştirdiklerini belirten Öztürkçü, “Genelde her yıl bu etkinliğimizi yapıyoruz. Tuşba Belediyemize de katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Umuyoruz ki Van halkı da güzel Van Gölü’müzü temiz tutmak için çabalar. Denizcilik öğrencilerimiz, Van Gölü gibi bir değere sahip olduğu için çok şanslı. Bu değeri hep beraber korumalıyız,” dedi.
‘Sorumluluk Bilinci Uyandıracağımızı Düşünüyoruz’
Van Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Başak Avcı, Van halkının Ayanıs sahillerini çok fazla kullandığını belirterek, bilinçli bir kullanımın söz konusu olmadığını söyledi. Öğrencilerine çevre bilincini aşılamak ve farkındalık yaratmak için her yıl bu tür etkinlikler yaptıklarını ifade eden Avcı, “Bu etkinliği özellikle Ayanıs Sahili ya da Van’da herhangi bir sahilde yapmamızın nedeni insanları bilinçlendirmek,” dedi.
Avcı, Tuşba Belediyesi’nden destek aldıklarını belirterek, “Van Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak denizci gençler yetiştiriyoruz ve bu gençlerimizin de bilinciyle, çabasıyla insanlarda bir sorumluluk bilinci uyandıracağımızı düşünüyoruz,” ifadelerini kullandı.
Avcı, son olarak Tuşba Belediyesi’ne katkılarından dolayı çok teşekkür ederek çevre temizliği konusunda duyarlılık çağrısında bulundu.

Tuşba Belediyesi Denizcilik Öğrencileri İle Birlikte Sahili Temizledi - IMG 20241022 WA0038

‘Belediye Olarak Bu Etkinlikleri Destekliyoruz’

Tuşba Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Necdet Öztek, öğretmenlerin ve öğrencilerin yapmış olduğu bu etkinliğin önemli olduğunu vurgulayarak, “Van Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yöneticilerine, öğretmenlerine ve öğrencilerine teşekkür ediyorum,” dedi.
Öztek, çevre bilincinin erken yaşlarda aşılanması gereken bir davranış olduğunu dile getirerek, “Özellikle gençlerin çevre bilincine sahip olması bizleri umutlandırıyor. Ekolojik bilinçle yetişen nesiller, doğamızı, kentlerimizi koruyarak yarınlara taşıyacaktır. Tuşba Belediyesi olarak bu tür etkinlikleri değerli buluyor ve destekliyoruz,” dedi.

Tuşba Belediyesi Denizcilik Öğrencileri İle Birlikte Sahili Temizledi - IMG 20241022 WA0036

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Tuşba Belediyesi Denizcilik Öğrencileri İle Birlikte Sahili Temizledi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir