1. Haberler
  2. Güncel
  3. Tutuklu gazeteciler için yapılan itiraz reddedildi

Tutuklu gazeteciler için yapılan itiraz reddedildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır da tutuklanan 16 gazetecinin, tutukluluklarına yapılan Diyarbakır 5’inci Sulh Ceza Hakimliği, tarafından reddedildi.

Mezopotamya Haber Ajansında yer alan habere göre, Diyarbakır da ‘Örgüt üyeliği’ iddiası ile 16 Haziran’da tutuklanarak cezaevine gönderilen 16 Kürt gazetecinin tutukluluğuna yapılan itiraz Diyarbakır Sulh Ceza Hakimliği tarafından reddedilerek, tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

Ne olmuştu?

Diyarbakır’da 8 Haziran tarihinde gözaltına alınan 20’si gazeteci 22 kişiden JİNNEWS Müdürü Safiye Alagaş, DFG Eşbaşkanı Serdar Altan, MA Editörü Aziz Oruç, Xwebûn Yazı işleri Müdürü Mehmet Ali Ertaş,  Zeynel Abidin Bulut, Ömer Çelik, Mazlum Doğan Güler, İbrahim Koyuncu, Neşe Toprak, Elif Üngür, Abdurrahman Öncü, Suat Doğuhan, Remziye Temel, Ramazan Geciken, Lezgin Akdeniz ve Mehmet Şahin tutuklanmıştı. Gazeteci avukatları daha sonra gazetecilere savcılık ve hakimlik sorgusunda mesleki faaliyetlerle ilgili sorular sorulduğu, ortada somut bir delil yokken gazetecilerin “örgüt üyesi olmak” suçlamasıyla tutuklandıklarını belirterek, tutukluluk kararına itirazda bulunmuştu.

Serhat News

(lg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Tutuklu gazeteciler için yapılan itiraz reddedildi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir