Vakalar artınca 30 sınıfta eğitime ara verildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kars’ta öğretmenlerin yüzde 60’ının aşı olduğunu belirten Eğitim Sen Şube Başkanı Hakan Topçu, okullarda 230 pozitif vakanın görülmesiyle 30 sınıfın kapatıldığını söyledi. 

Kovid-19 yeni varyantlarla etkisini sürdürürken, Türkiye’de 20 binlerde seyreden vaka sayısı 32 binlere kadar çıktı. MA ‘da Mehmet Şah Oruç‘un haberine göre, Omicron ve Delta varyantlarının birleşmesi ile oluşan Delmicron varyantı hızla yayılırken, salgın için en riskli yerlerin başında ise tedbirlerin hiç alınmadığı kalabalık okullar geliyor. Salgın nedeniyle Kars’taki okullarda 230 vakanın ortaya çıkmasıyla 30 sınıf kapatıldı. 

‘TEDBİR ALINMALI’

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Kars Şube Başkanı Hakan Topçu, salgının başından bugüne kadar kentte, 2 eğitim emekçisinin de salgından kaynaklı yaşamını yitirdiğini hatırlattı. Türkiye’de okulların pandemiye hazır bir şekilde açılmadığını; ancak Kars’taki okulların durumunun daha da kötü olduğunu dile getiren Topçu, bazı okulların fiziki olarak kötü durumda olduğuna dikkati çekti. Sendika olarak okullarda lavaboların, öğretmen odalarının çoğaltılmasını talep ettiklerini kaydeden Topçu, gittikleri bazı okullarda ne öğretmenlerin ne de öğrencilerin kullanabileceği lavaboların olmadığını gördüklerini belirterek, “Okullar, hijyen konusunda hazır değildir. Hızlı bir şekilde tedbirler alınmalıdır” diye konuştu.

‘MAKAS DAHA DA ARTACAK’

Öğrencilerin uzaktan eğitimin görüldüğü dönemlerde bilişim araçlarına erişememesinden kaynaklı eğitim açıklarının olduğunu belirten Topçu, “Özellikle dezavantajlı öğrenciler, bilişim araçlarına ulaşamadıklarından kaynaklı uzaktan eğitime katılamadı. Köylerde internet yok, öğretmenler pandemi sürecinde ev ev dolaşarak derslerini anlattı. Bu eğitim açığı, ilerde daha büyük problemler yaratacak. Bu öğrencilerin bir yılı kayboldu. İlerde öğrenciler arasında sınıfsal fark daha artacak. Kısa bir sürede eğitim kaybının giderilmesi gerekir. Bölge kentlerindeki öğrencileri ile batıdakilerin arasında var olan makas daha da büyüyecek” ifadelerini kullandı.

ÖĞRETMENLERİN AŞI ORANI

Kentte okullarda yeterince aşılamanın olmadığını dile getiren Topçu, kentte görev yapan 3 bin 200 öğretmen arasında aşı karşıtı öğretmenlerin olduğunu belirterek, öğretmenlerin aşılama oranının da yüzde 60’ta kaldığını dile getirdi. Kent merkezi ve bağlı köylerdeki okullarda 230 vakanın tespit edilmesiyle 30 sınıfın kapatıldığını ifade eden Topçu, öğretmenlerin aşıya teşvik edilmesi için ikna çalışmaların yürütülmesi gerektiğine vurgu yaptı. Öğrencilerin öğretmenleri rol model olarak aldığını belirten Topçu, ancak aşı karşıtı öğretmenlerden etkilenen öğrencilerin de aşı olmadığını söyledi. Topçu, aşı kampanyalarıyla toplumun aşıya teşvik edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

PERSONEL YOK

Kentteki mülki amirlerle koordinasyon içerisinde çalışmak için başvuruda bulunduklarını, ancak bu taleplerinin kabul edilmediğini kaydeden Topçu, “Görev yaptığım okulda, 450 öğrenci eğitim görüyor. Ancak, tek bir tane yardımcı personel bulunuyor. Okulların çoğunda yardımcı personel ihtiyacı var. Öğrencilerimizin hijyenik ortamda eğitim görmeleri için kalıcı bir şekilde ivedilikle yardımcı personel ihtiyacı giderilmelidir” diye konuştu.

SORUMLULUK YÖNETENLERDE 

Yetkililerin, uyarılarını dikkate alması gerektiğine vurgu yapan Topçu, yaşanacak olumsuz durumların sorumlusunun kenti yöneten kişiler olacağını söyledi.

Serhat News

(sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Vakalar artınca 30 sınıfta eğitime ara verildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir