Vali Bilmez’in yazısı belediyelerde hayat bulmadı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerde sözleşmeli personelin, müdür olarak atanması üzerine Van Valisi Mehmet Emin Bilmez tarafından 2019 yılında, belediyelere sözleşmeli personelin müdür olarak atanmayacağını belirten bir yazı gönderildi. Gönderilen yazıya rağmen birim müdürlerinin büyük bölümünün sözleşmeli personel arasından atanması ise dikkat çekti.

29 Mart 2019 yılında yapılan yerel seçimlerden 5 ay sonra Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Mustafa Avcı ile Bedia Özgökçe Ertan’ın yerine kayyım olarak Van Valisi Mehmet Emin Bilmez atandı. Vali Bilmez imzasıyla, 20 Ağustos 2019 tarihinde belediyelere gönderilen yazıda, sözleşmeli personelin şube müdürlüğü görevinin iptal edilmesi istendi. Yazıda, “5393 Sayılı Belediye Kanununun 49. Maddesi kapsamında sözleşmeli olarak istihdam edilmekte olan personellerden, şube müdürlüğü vb. idari kadrolara vekaletten yapılan atamaların iptal edilmesini tasviplerinize arz ederim” denildi.

Uygulama Sadece Büyükşehirde Kısmi Olarak Hayata Geçti

Yapılan yazışmadan sonra Van Büyükşehir Belediyesi’nde, sözleşmeli olarak müdürlük görevinde bulunan personelin bir bölümü görevden alınarak yerine asil memur kadrosunda bulunan personellerin ataması yapıldı. Kentin mülkü amirinin gönderdiği yazıya rağmen sadece Büyükşehir Belediyesi’nde kısmi düzenlemeler yapılırken, ilçe belediyelerinde ise görevden alınan personel yerine yapılan atamalarda tekrar sözleşmeli personelin görevlendirilmesi dikkat çekti.

İpekyolu Belediyesi’nde Yapılan Bütün Atamalar Sözleşmeli Personel Arasından Seçildi

Son zamanlarda usulsüzlük tartışmalarıyla gündemde olan ve müfettiş incelemesinde olan Van İpekyolu Belediyesi’nde, hem Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü hem de Park ve Bahçeler Müdürü olan Adnan Gül, Özel Kalem Müdürlüğü’nden Bilgi İşlem Müdürlüğü’nde görevlendirilen İlhami Çanga, Fen İşleri aynı zamanda İmar Müdürü Sait Uçar, Plan Proje Müdürü Büşra Seren Gülengül,  Gençlik ve Spor Müdürü Celal Güneş, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Volkan Avcı, başta olmak üzere birçok birim müdürlüğü hâlâ sözleşmeli personelden oluşuyor. Görevden alınan eski kayım Sinan Aslan’ın yerine gelen İpekyolu Kaymakamı ve kayyım İhsan Emre Aydın ise birçok müdürü görevden aldı. Aydın’ın, sözleşmeli personel hakkında, Van Valisi’nin yazısını işleme koyup koymayacağı ise merak konusu oldu.

Serhat News

(TYK)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Vali Bilmez’in yazısı belediyelerde hayat bulmadı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir