Van Belediyesi ‘zam’ gündemiyle yeniden toplandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Koordinasyon Merkezi (UKOME) Haziran ayı olağan toplantısını yaptı. Toplantıda ulaşıma yapılacak zam konuları ele alındı.

Kayyım ile yönetilen ve meclisi feshedilen Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Koordinasyonu’nda düzenlenen (UKOME) toplantısı gerçekleştirildi. Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Özvan başkanlığında yapılan toplantıya Ulaşım Dairesi Başkanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü, Tatvan Liman Başkanlığı, Şoförler Odası Başkanlığı, Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD), Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları (TCDD) Taşıma Müdürlüğü, Ferit Melen Havalimanı Müdürlüğü, Edremit, Tuşba ve İpekyolu ilçe Belediyeleri ile Van Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili daire başkanları ve şube müdürleri katıldı.

Bankomata zam

Toplantıda 14 gündem maddesi ve 4 alt komisyon raporunun görüşüldü. Toplantıda; daha önce mahkeme kararıyla iptal edilmesine rağmen çalışmaları devam eden Yol Üstü Otopark İşletmeciliği (Bankomat) zam yapılması içim ihaleyi alan şirketin otopark rayiç bedellerinin güncellemesine ait talebi değerlendirerek komisyona gönderdi.

Zam kararı artan maliyetlere bağlandı

Toplantı sonrası başta şehiriçi ulaşıma zam olmak üzere 4 madde ise alt komisyona gönderildi. Toplantı sonrası yapılan açıklamada, “Karara göre alt komisyon gündeminde ise Van il ve ilçe sınırları içerisinde toplu taşıma hizmeti veren H, M, V, T, S plakalı araçlar, gemi ile yolcu taşımacılığı yapan kooperatifler ve belediyeye ait otobüslerin artan maliyetler nedeniyle yolcu taşıma iyileştirme yapılması talebi ve diğer maddeler görüldü.”

Toplantıda görüşülen konuların bir kısmı karara bağlanarak onaya sunulurken, diğer konular ise alt komisyonlara havale edildi. Toplantı, katılımcıların karşılıklı görüş alışverişinin ardından sona erdi.

Serhat News 

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van Belediyesi ‘zam’ gündemiyle yeniden toplandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir