1. Haberler
  2. Güncel
  3. Van Büyükşehir Belediye eşbaşkanları basının karşısına çıktı: Kenti birlikte yöneteceğiz

Van Büyükşehir Belediye eşbaşkanları basının karşısına çıktı: Kenti birlikte yöneteceğiz

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Büyükşehir Belediyesi’nin “5 yıllık Stratejik Plan Çalıştayı”nda konuşan Eşbaşkanlar Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan, kentin geleceğini planlamak için bir araya geldiklerini belirterek, “Demokratik ulus modelini kentlerimizde yaratmak istiyoruz” dedi.

Van Büyükşehir Belediyesi’nin, kentteki bir otelde düzenlediği “2025-2029 Stratejik Plan Çalıştayı” başladı. İki gün sürecek olan çalıştaya, Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Neslihan Şedal, Abdullah Zeydan, ilçe belediye eşbaşkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda kişi katıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Eşbaşkan Neslihan Şedal, kentin geleceği için önemli çalışma ve planlama yaptıklarını belirtti. Şedal, “Ortak akılla bir yönetim sergilenmediği sürece başarı şansı olmaz. Kentin tüm dinamikleriyle bu kentin geleceğini kurgulamak ve yönetmek istiyoruz. Van’ın temel ihtiyaçları nedir ve nasıl çözüme kavuşacağını burada belirleyeceğiz. Birlikte tartışarak 5 yılın planlamasını yapacağız. Kolektif bir akılla, kentte söz söylemek isteyen herkesi dinleyerek bu süreci yöneteceğiz. Bu kent bizimdir ve bizden başkası bu sorunları çözemez. Bunun için el ele vermemiz gerekiyor” dedi.

‘Halkımız başardı, sıra bizde’

Kentin 8 yıl yol boyunca kayyımlar tarafından yönetildiğini ve halk iradesinin hiçe sayıldığını dile getiren Şedal, “31 Mart’taki seçim kayyımlara önemli bir cevap oldu. Van’ın 14’te 14 başarısı ve direnişi için halkımıza teşekkür ediyoruz. Bu başarı kadınların, gençlerin ve tüm kent halkınındır. Van halkı başardı ve bundan sonrası bizde. Kentin geleceğini kurgularken kayyımların 8 yıllık yıkımını da göz önünde bulundurmak gerekiyor. Kültür, dil, çocuk, kadın, gençlik, sosyal yaşam, imar, şehircilik, yoksulluk, ekoloji, kentsel dönüşüm gibi tüm alanlarda yapacağımız çalışmaları birlikte belirleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

‘Hedef demokratik ulus paradigması’

Daha sonra konuşan Abdullah Zeydan da, kenti birlikte yöneteceklerini vurguladı. Kentte yaşayan herkesin yönetimde söz sahibi olacağının altını çizen Zeydan, şunları belirtti: “Önümüzdeki süreci planlarken, özellikle stratejik planlama süreçlerinde katılımcı bir anlayışın hakim olması gerekiyor. Bu buluşmaların Van’ın geleceğine büyük bir katkı sunacağını, farklı fikirlerin, farklı görüşlerin ortak toplumsal akılla vücut bulabileceği bir sürecin sonuçlanacağına inanıyoruz. Uzun yıllardır savunduğumuz demokratik ulus modelini kentlerimizde yaratmak istiyoruz. Kentin her boyutlarıyla daha ileriye taşınması konusunda üstümüze düşen bütün kurumsal ve profesyonel sorumluluğu da bu süreçte yerine getireceğiz. Kayyım gaspı nedeniyle aslında yıllar önce çözülmesi gereken sorular maalesef çözülmedi. Yaklaşık 9 milyar bir borç bırakıldı ancak bu para hizmet için kullanılmayan, birilerine peşkeş çekilen paralardır. Halkın kaynakları artık halk için kullanılıyor. Bütün imkansızlıklarımıza rağmen bize gelen ve hakkı olan insanların hiçbir talebini geri çevirmedik. Bundan sonra da bizden beklenen çalışmaları yapmaya devam edeceğiz.”

Eşbaşkanların konuşmalarının ardından 20 Temmuz Cumartesi günü gerçekleştirilen kadın çalıştayının sonuç bildirgesi okundu. İki gün sürecek olan çalıştayda, kentin tüm dinamikleri düşünce ve önerilerini sunacak.

Serhat News

 

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van Büyükşehir Belediye eşbaşkanları basının karşısına çıktı: Kenti birlikte yöneteceğiz
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir