1. Haberler
  2. Güncel
  3. Van Büyükşehir Belediyesi meclisi hayali 125 protokolü iptal etti

Van Büyükşehir Belediyesi meclisi hayali 125 protokolü iptal etti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Büyükşehir Belediyesi meclisi Mayıs ayı meclis toplantısını tamamladı. Toplantılarda belediyeye büyük külfet getiren 125 protokol iptal edildi.

 

Van Büyükşehir Belediyesi 2024 yılı Mayıs ayı Meclis Toplantısı, bugün gerçekleşen 5’nci birleşim ile sona erdi. Eşbaşkan Neslihan Şedal başkanlığında gerçekleşen son birleşimde gündem maddeleri ve gruplardan gelen öneriler görüşüldü. 5 gün sonunda tamamlanan meclis toplantısında önemli kararlara imza atıldı. 13 Mayıs Pazartesi günü başlayan, Eşbaşkanlar Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan’ın katılımıyla gerçekleşen Mayıs Ayı Meclis toplantısı, 5’nci birleşim ile tamamlandı. 16 gündem maddesi ve gruplardan gelen önerilerin görüşüldüğü meclis toplantısının son birleşiminde 3 gündem maddesi görüşülürken, Belediye ve VASKİ borçları detaylı olarak görüşüldü.

 

 

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen ve birçok konunun görüşülerek, oylamaya sunulduğu meclis haftasının ilk birleşiminde, 13 ilçe belediyesince temin edilecek asfalt malzemesine (agrega- bitüm) karşılık, Van Büyükşehir Belediyemizce üretilecek asfalt yama malzemesinin verilmesi ve bu kapsamda 13 ilçe Belediyesi ile büyükşehir belediyesi arasında yapılacak olan ortak hizmet projesinin gerçekleştirilmesi talebi meclise sunulurken, 24. 04. 2024 tarihli ve 135 sayılı Van Büyükşehir Belediye meclis kararının 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 14. maddesi uyarınca 204 adet protokolün ilgili komisyonlara havale edilmesi için kararın yeniden görüşülmesi, bazı daire başkanlıklarına bağlı müdürlük isimlerinin değiştirilmesi ve ilgili daire başkanlıklarına bağlanması kararlaştırıldı.

 

Bazı Müdürlük isimleri değiştirildi

 

14 Mayıs Salı günü gerçekleşen Mayıs ayı meclis toplantısının ikinci birleşiminde ise Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterlik birimine bağlı Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü adının AB ve Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü olarak değiştirilmesi ile birinci birleşimde gündeme alınan 13 ilçe Belediyesi ile belediyemiz arasında yapılacak olan ortak hizmet projesinin gerçekleştirilmesine oy birliğiyle karar verilirken, gruplardan gelen önerilerde görüşüldü.

Eşbaşkan Neslihan Şedal Başkanlığında gerçekleşen Mayıs ayı Meclis Toplantısı’nın 3’ncü birleşiminde bugüne kadar yatırılmayan elektrik faturaları nedeniyle kentte olası su kesintileri ve oluşacak aksaklıkların önüne geçmek için İller Bankasına 136 Milyon 151 bin TL kredi çekilmesi talebi meclise sunularak, oy çokluğuyla kabul edildi. Yine Mecliste kurulan 21 komisyonun aktif hale getirilmesi için gerekli çalışmaların başlatılması talep edilirken, önergelerin gündeme alınması ilgili komisyonlara havale edilip çalışma yetkilerinin verilmesine karar verildi.

 

 

16 Mayıs Perşembe günü 4’üncü birleşim ile devam eden Büyükşehir Belediye Meclisi Ulaşım Komisyon Raporunun (Ticari Araç Hizmet Yönetmeliklerinde minibüs (M-V), taksi (T plaka), (S plaka) plakalı araçlarda çalıştırılacak şoförlerden tam teşekküllü sağlık raporunun istenmesine yönelik Büyükşehir Belediye Meclisinin 17.02.2023 tarihli ve 55 sayılı meclis kararının iptal edilmesi konuları görüşülerek karara bağlandı. 17 Mayıs Cuma günü düzenlenen 5’inci birleşimde ise Büyükşehir Belediyesi ve VASKİ borçlarının detayları ve analizleri ele alındı. Yine mecliste Çaldıran ilçesinde yaşayan sahipsiz sokak hayvanlarının toplanması ve kısırlaştırılıp rehabilite edilmesine karar verildi. Hukuk komisyonuna havale edilen 204 protokol ile ilgili hazırlanan komisyon raporunda listelenen 125 adet protokolün iptali onaylandı.

 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van Büyükşehir Belediyesi meclisi hayali 125 protokolü iptal etti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir