1. Haberler
  2. Güncel
  3. Van Büyükşehir Belediyesi’nden karla mücadele mesaisi

Van Büyükşehir Belediyesi’nden karla mücadele mesaisi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Büyükşehir Belediyesi, Haziran ayının son günlerinde Gürpınar ilçesindeki 3 bin rakımlı Sıcaksu (Babanıs) Mahallesi ile Tüzek  mezrasında karla mücadele çalışması yürütülüyor. Tarımsal arazi ve yayla yolunda yürütülen karla mücadele çalışmasında yer yer 3 metreyi bulan kar kütlelerini temizleyen belediye ekipleri kapalı olan tarımsal arazi ve yayla yollarını ulaşıma açtı.

Ülke genelinde kavurucu sıcaklar etkili olurken, Van’ın yüksek rakımlı bölgelerinde karla mücadele çalışmaları devam ediyor. 3 bin rakımlı yayla ve arazi yollarında karla mücadele çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığına bağlı Kırkgeçit (Qesrik) Şantiye Şefliği ekipleri, kent merkezine yaklaşık 135 kilometre uzaklıktaki bölgede hummalı bir çalışma yürütüyor. Bölgedeki yurttaşların yayla ve tarımsal arazilerine ulaşması için yoğun bir çalışma yürüten ekipler, yurttaşların daha rahat bir şekilde yayla ve tarımsal arazilerine ulaşmalarını sağlıyor.

2 iş makinası 4 personel ile Hakkâri sınırına yakın bölgede yürütülen çalışmalar tamamlanırken, zorlu coğrafya şartlarına rağmen yapılan çalışmalar bölgede yaşayan yurttaşları da memnun etti.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van Büyükşehir Belediyesi’nden karla mücadele mesaisi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir