1. Haberler
  2. Güncel
  3. Van Eğitim Sen’den Van’daki okulları gezen Mehmet Metiner’e sert tepki

Van Eğitim Sen’den Van’daki okulları gezen Mehmet Metiner’e sert tepki

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’ı ve Van Valiliğini ziyaret sonrasında kimi okulları ziyaret eden Mehmet Metiner’e Eğitim Sen sert tepki gösterdi. Konuya ilişkin yapılan açıklamada Eğitim Sen, “İktidar partisinin eski vekili olmasaydı okulları bu kadar rahat ziyaret edebilir miydi?” sorusunu sordu.

Van’a gelen AKP’li Mehmet Metiner kimi temaslarda bulundu. Van Valiliğinin ardında kimi okulları ziyaret eden Metiner, çektiği fotoğrafları sosyal medya hesabı X’te paylaşması üzerine Eğitim ve Bilim Emekçileri(Eğitim Sen) sert tepki gösterdi.

Sosyal medya hesaplarından konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Eğitim Sen Van Şubesi, bir takım sorular yöneltti.

Sosyal medya hesabı X’te yapılan paylaşımda şu ifadeler kullanıldı:

“AKP önceki dönem vekillerinden Mehmet Metiner, Van Valiliği ve Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte kentteki birçok okulu ziyaret edip sosyal medya hesaplarından paylaşım yapmıştır. Bir eğitim sendikası olarak bu ziyarete dair bazı soruları sorma hakkımızın olduğunu düşünüyor ve soruyoruz:

  1. İktidar partisinin eski vekili olmasaydı okulları bu kadar rahat ziyaret edebilir miydi?
  2. ⁠Okullar siyasi propaganda aracı yerler midir?
  3. ⁠İl Mülki Amirleri’nin yapması gereken çalışmalar neden bir övgü aracına dönüştürülmüştür?
  4. ⁠Eğitim ve öğretimde bunca sorun varken, tasarruf tedbirleri kapsamında temizlik görevlisi dahi verilmezken bu ziyaret için devlet bütçesinden ne kadar harcanmıştır?
  5. ⁠Paylaşıma konu olan öğrencilerden ve ailelerinden paylaşım izni alınmış mıdır?
  6. ⁠Ziyaretler esnasında okullarda eğitim ve öğretimde aksamalar yaşanmış mıdır?”

Metiner: Yapılan gezilerde hiçbir şekilde siyaset konuşulmadı

Eğitim Sen’in yaptığı paylaşım sonrasında kendi sosyal medya hesabı X’te tekrardan bir paylaşımda bulunan Metiner, Eğitim Sen Van Şubesi’nin paylaşımına sert tepki gösterdi.

Kimsenin davetlisi olarak gelmediğini söyleyen Metiner, “Sadece siyasetçi kimliğim yok benim. Ve sadece siyasi aidiyetimden ibaret değilim. Kendimi bildim bileli yazarım ben. Yayınlanmış 10 eserim var. Yeni Şafak gazetesinde köşe yazarıyım. Televizyon programlarına konuşmacı olarak katılan biriyim. Bölgenin insanıyım” ifadelerini kullandı.

‘Eğitim öğretimin önemini bilirim, eski bir öğretmenim’

Metiner şu ifadeleri kullandı;

“Gelmişken Valimizin oluruyla bir kaç örnek okulu ziyaret ettim. O ziyaretlerimde siyasetin s’si bile geçmedi. Sadece müzik dersinde öğrenci evlatlarımıza oturup eşlik ettim. Onun dışında eğitim öğretimi aksatacak hiç bir görüşmemiz olmadı. Ben de eski bir öğretmenim. Ayrıca üniversitede ders vermiş bir hocayım. Eğitim öğretimin önemini de bilirim, orada siyaset yapmanın ne kadar yanlış olduğunu da. Bir eski öğretmen, milletvekili, gazeteci-yazar ve bölgenin bir insanı olarak kimi örnek okullarımızı siyasi saiklerin dışında dolaşmış olmam, Van’la ilgili bir konu gündeme gelirse aziz Van’ımızı tanıtmak için, Vanlı hemşehrilerimin ne güzel insanlar olduğunu anlatmak içindir. Bundan rahatsızlık duyup bunu bir siyasi suçlamaya dönüştürmeniz Van adına ne büyük bir eksiklik!”

Kendisinin üç dönem milletvekilliği yapmış biri olduğunu hatırlatan Metiner, “Ülkemdeki okullarla ilgili bilgilenme ihtiyacı duymamdan ve bunu talep etmem halinde devletimizin Valisinin buna izin vermesinden daha doğal ne olabilir?” diyerek, paylaşımına şu şekilde devam etti:

“Van için varsa bir eksiklik veya Van için varsa atılması gereken bir adım ve/ya da yapılması gereken bir hizmet bunu görüp hem dile getirmek hem de bunu oldurmak için çaba sarfetmek, siyasetin ötesinde değerli bir çabadır Van için.”

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van Eğitim Sen’den Van’daki okulları gezen Mehmet Metiner’e sert tepki
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir