Van Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nde yolsuzluk

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van İl Gençlik Spor Müdürlüğü’nde 2013 ve 2015 yılları arasında birçok yolsuzluk yapıldığı ortaya çıktı. Yolsuzluğa dair hazırlanan bilirkişi raporunda, hâlâ Van Gençlik ve Spor İl Müdürü olan Nevzat İnanç’ın da davalı konumunda olması gerektiğine yer verildi. 

Van Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nde 2013, 2014 ve 2015 yılları arasında yaşanan yolsuzluklar, kuruma atanan müfettişin araştırması sonucu ortaya çıktı. Müfettişlerin hazırladığı bilirkişi raporu üzerine yaşanan yolsuzluklara ilişkin Gençlik ve Spor Bakanlığı, müdürlükte çalışan 11 kişi hakkında “alacak” davası açtı.  Dosyaya bilirkişi raporu da eklenerek, raporda alındığı ifade edilen birçok ürün ve hizmetin alınmadığı, faturalandırılan birçok ürünün yerine başka ürünlerin alındığı, yine İl Müdürü Nevzat İnanç başta olmak üzere birçok yöneticinin yaşanan yolsuzluktan sorumlu olmalarına rağmen “davalı” yapılmadıkları ortaya koyuldu.  

Bilirkişi Rapor Hazırladı 

Mahkemeye sunulan bilirkişi raporunda, Gevaş ilçesinde düzenlenen doğa kampında 2013, 2014 ve 2015 yıllarında yapılan alımlarda yaklaşık maliyetin piyasa fiyatlarına göre çok yüksek belirlendiği, ihalelerde rekabet ortamının sağlanmadığı, usulüne uygun muayene kabul komisyonu oluşturulmadığı, şartnameye aykırı ürünlerin teslim alındığı, peyderpey mal alınması gerektiği halde topluca alım yapıldığı, stokta kullanım tarihi yaklaşmış birçok ürün olduğunun tespiti yapıldığı belirtildi.  

Bal Yerine Şurup 

Bilirkişi raporunda, yapılan piknikte konuklara bal yerine kahvaltı şurubu, tereyağı yerine margarin verildiği de yer aldı. Raporda, “2013 yılında yapılan toplam 27 bin 541 TL fazla ödemenin, 2014 yılında yapılan toplam 84 bin 643 TL fazla ödemenin, 2015 yılında yapılan toplam 235 bin 730 TL fazla ödemenin ayrıca 2015 yılında piknike bal olarak getirilen kahvaltı şurubu ile piknike tereyağı olarak getirilen malzemenin margarin olduğundan dolayı söz konusu 2 ürün için Van Ticaret ve Sanayi Odası fiyatları baz alındığında, fazla ödenen 8 bin 925 TL’nin ve 2015 yılında alabalık için ödenen 2 bin TL’nin komisyonlarda görev alan yaklaşık maliyet /ihale /muayene kabul komisyon üyelerinden tahsilinin gerektiği” ifade edildi.  

2013’te 27 Bin 541 TL Zarar

 Raporda, 2013 yılında “Gençlik Kampı” adı altında yapılan etkinlik için müdürlüğün yaptığı mal alımında yaklaşık maliyetin belirlenmesi için sadece bir firmadan iki teklif alındığı da yer aldı. Yaklaşık maliyetinin 99 bin 926 TL olan ihaleye 2 isteklinin teklif verdiği, ihalenin 97 bin 286 TL fiyatla bir firmaya verildiği, Van Ticaret Odası’ndan alınan fiyatlar ile ihale birim fiyatları karşılaştırılması sonucu 27 bin 541 TL zararın oluştuğuna yer verildi. Yine yapılan başka bir ihalede de, bakanlığın 84 bin 643 TL zarara uğratıldığı ortaya koyulurken, ihalenin sürekli bir firmaya verilmesinden dolayı, bakanlığın 237 bin 730 TL zarara uğratıldığı da kaydedildi.  

Dağıtılmayan Balık 

Ayrıca raporda, Gevaş’ta kurulan kampta, kampçılara balık ikram edildiğine dönük fatura hazırlandığı ancak kamp yapanlara balık ikram edilmediği, ikram edilmeyen balık için 2 bin TL ödeme yapıldığı da belirtildi.

  İl Müdürü Neden Davalı Değil? 

Raporun sonuç bölümünde ise, 2013, 2014 ve 2015 yıllarında yapılan ihalelerde yaklaşık maliyetin piyasa fiyatlarının üzerinde belirlenmesinde görev alan ve şuan Van Gençlik ve Spor İl Müdürü olan Nevzat İnanç’ın da davalı olan kişilerle birlikte sorumlu olduğu ancak bu kişinin davalı konumunda olmadığı ifade edildi. Söz konusu yönetici konumunda bulunan kişilerin de davalı olarak yer alması talep edildi. 

 MA / Dindar Karataş 

(TYK)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nde yolsuzluk

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir