1. Haberler
  2. Güncel
  3. Van Gurme ve Gastronomi Fuarı büyük ilgi gördü

Van Gurme ve Gastronomi Fuarı büyük ilgi gördü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen “Van Gurme ve Gastronomi Fuarı” için değerlendirme toplantısı yapıldı.

Van TSO’da gerçekleştirilen ve fuarla ilgili değerlendirmenin yapıldığı toplantıya; Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Başkan Yardımcısı Fevzi Çeliktaş, Yönetim Kurulu Üyeleri Burak Gültepe, Kadir Gülgeldi, Reşit Yaren ve Veysel Parin, TOBB Van Genç Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Ümit Can Sari ve Başkan Yardımcısı Taner Han, Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler ve Başkan Yardımcısı Yakup Karaer ile basın mensupları katılım sağladı.

91 katılımcı yer aldı

4 gün süren ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da ikinci günü katılım sağladığı fuar, Horon gösterisi ile başladı halayların çekilmesiyle son buldu. Değerlendirme toplantısında konuşan Van TSO Başkanı Necdet Takva; kentin tanıtımı, bir dinamizm yaratılması konusunda üstlenmiş oldukları role özellikle vurgu yaptıklarını ifade etti. Toplamda 91 firmanın fuara katılım sağladığını ifade eden Başkan Takva, “55’i yerel 10 kadın kooperatifi; İstanbul, Ankara, Trabzon, Kars, Balıkesir, Diyarbakır, Hakkari, Siirt, Malatya, Aydın, Şanlıurfa, Hatay, Şırnak ve daha birçok İlden 27 olmak üzere toplam 91 katılımcı fuarda yer aldı. Bu rakam geçen sene 39’du. Bu da yaklaşık yüzde 200’lük bir artış olduğunu gösteriyor.” Dedi.

Takva: Önemsiyoruz

Takva konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sonuç raporunu yayınlamanın gelecek yıllar açısından bize bir vizyon ve perspektif oluşturmasına katkı sunacağı anlayışı bunu gerçekleştirdik. Kurumsallaşan, markalaşan yeni bir sürecin arifesindeyiz. O yüzden bunu önemsiyoruz. En çok önemsediğimiz konu da Van’da 40’a yakın meslek odasının olması ve bu çerçevede kentin tanıtımı, bir dinamizm yaratılması konusunda üstlenmiş olduğumuz role bir vurgu yapmak istiyoruz. Bunu önemsiyor ve diliyoruz ki, bu tür faaliyetler diğer meslek odalarına ya da sivil toplum alanında daha dinamik bir sürece evrilir.”

Yaklaşık 40 bini kişi ziyaret etti

Fuar ziyaretçi sayısı ile ilgili bilgiler veren Takva, yaklaşık 40 bin kişinin fuarı ziyaret ettiğini söyledi. Takva, “Bu yıl aldığımız rakamlara göre 39 bin 341 kişi fuarımızı ziyaret etti. Geçen yıl bu rakam 22 bin 875’ti. Burada da ciddi bir artış var. Bu rakamlarda sürekli giriş hesaplanmadı.” Diye konuştu. Takva, üniversite eğitim yılının başlamaması nedeniyle özellikle gastronomi alanı ile ilgilenen öğrencilerin fuara katılamadığını ifade ederek şöyle konuştu: “Gelecek yıl öğrencileri de hesaba katarak Eylül ayı sonunda fuarı yapmayı planlıyoruz. Hatta fuar takvimine baktık. Gelecek yıl fuarımızı 25-28 Eylül tarihlerinde yapacağız. Onu da şimdiden duyurmuş olalım.” Şeklinde konuştu.

 

Fuara İran’ın Erdebil şehrinden de önemli aşçıların katıldığını söyleyen Takva, İran, Irak, Azerbaycan ve Ermenistan gibi komşu ülkelerle ilişkilerin önemine işaret etti. Geçen yıl konuk İlin Erzurum Ticaret Borsası, bu yılki konuğun ise Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası olduğunu ifade eden Takva, valilik başta Büyükşehir Belediyesi, kentteki birçok protokol, oda başkanları, STK temsilcilerinin fuara katıldığını söyledi. Bölgede birçok ticaret ve sanayi odası başkan ve yöneticilerinin fuarı ziyaret ettiğini belirten Necdet Takva, davetlilere Van Balığı’nın konservesini hediye ettiklerini belirtti.

Takva: Ses getirdi

Yoğun programına rağmen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ikinci gün fuara geldiğini anlatan Takva, kendisine teşekkür etti. Takva, “Söz konusu fuarımızın ikincisinin düzenlenmesine rağmen ülke genelinde ses getirdi. Başta yönetim kurulumuz olmak üzere, emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Van’da tescilli ürünler noktasında da iyi bir noktaya geldik. Gelecek yıl çok daha iyi bir fuar olacağına inancım tam. Fuarların Van’da büyüyüp gelişmesinde, bugünlere gelmesinde Ajans Asya Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler’in büyük payı var. Ayrıca fuarın kamuoyuna duyurulmasında emeği olan siz değerli basın mensuplarına teşekkür ederim.” İfadelerini kullandı.

Güler: büyüyerek devam edeceğiz

Takva’dan sonra konuşan Ajans Asya Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, ülkede söz konusu minvalde yapılan fuarlar arasında ilk üçe girecek düzeyde bir fuar gerçekleştirdiklerini belirtti. Fuara katılımın oldukça yoğun olduğunu belirten Güler, firmaların yüzde 95’inin de memnun ayrıldığını söyledi. Çok iyi bir fuar olduğunu söyleyen Başkan Güler ise şunları söyledi: “Bu tür organizasyonlarda önünüzü göremiyorsunuz. Her türlü zorlukla karşı karşıya kalıyorsunuz. Türkiye’de bu minvalde yapılan fuarlar arasında ilk üçe girecek bir formatta fuar yaptık. Türkiye şartlarına göre çok iyi bir fuar oldu. Bu tür fuarlarda iki önemli etken var. Biri katılım, diğeri ise ziyaretçidir. Fuarımıza katılan firmalarımızın yüzde 95’i çok memnun kaldıklarını söyledi. Bu da bizi son derece memnun etti. Van kendi ölçeğinde zaten çok stratejik bir konumdadır. İnşallah büyüyerek, markalaşarak, kalitemize katile katarak büyümeye devam edeceğiz.”

Toplantıda konuşan Van TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fevzi Çeliktaş, Kadir Gülgeldi, Reşit Yaren ve Veysel Parin ile TOBB Van Genç Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Ümit Can Sari fuar ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, Van Gurme ve Gastronomi Fuar’ının her geçen yıl büyüyeceğini aktardı.

Toplantı soru-cevap bölümü ile son buldu.

 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van Gurme ve Gastronomi Fuarı büyük ilgi gördü
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir