1. Haberler
  2. Güncel
  3. Van halkı zaferini kutluyor: Binlerce yurttaş belediyelere giderek eşbaşkanlarla bayramlaştı

Van halkı zaferini kutluyor: Binlerce yurttaş belediyelere giderek eşbaşkanlarla bayramlaştı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da 14 belediyenin tamamının DEM Parti tarafından kazanmasından sonra yaşanan olumlu hava bayram kutlamalarına da yansıdı. Uzun yıllardan sonra kentte bayram büyük bir coşkuyla kutlandı. Binlerce yurttaş büyükşehir ve ilçe belediyelerine gederek eşbaşkanlarla bayramlaştı.

Büyükşehir Belediye binası önünde düzenlenen törene Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan, HDP eski Eş Genel Başkanı ve DEM Parti Van Milletvekili Pervin Buldan, DEM Parti ve DBP Van İl Eşbaşkanları, belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütleri, aşiretler grupları ve çok sayıda yurttaş katıldı. Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Zeydan ve Şedal, bayramlaşmaya gelen yurttaşlarla tek tek ilgilenerek sorun ve taleplerini dinledi.

Van halkı zaferini kutluyor: Binlerce yurttaş belediyelere giderek eşbaşkanlarla bayramlaştı - Van Belediye1

 

Bayramlaşma törenine DEM Parti ve DBP Van İl yöneticileri kalabalık bir kitle ile belediye binası önüne geldi. Törende ilk olarak konuşan DEM Parti Van İl Eşbaşkanı Gülşen Kurt, “Kürt halkını ve iradesini tanımazdan gelen bir iktidarla karşı karşıyayız. Kürt halkına ve kültürüne karşı her zaman olduğu gibi bir saldırı devam etmektedir. Aynı zamanda 8 yıldır kayyım zihniyeti ile yönetilen belediyeler vardı. Halkımız sandıklara giderek kendi iradelerini seçti ve tekrardan belediyelerimizi kayyımların elinden aldık. Onlar da iyi bilsinler ki hiçbir zaman bu kirli politikalarına karşı boyun eğmedik ve bu saatten sonra da boyun eğmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Van halkı zaferini kutluyor: Binlerce yurttaş belediyelere giderek eşbaşkanlarla bayramlaştı - Van Belediye2 1

‘Halkımız iradelerine ve belediyelerine sahip çıktı’

 

Van halkının bayramını kutlayarak sözlerine başlayan Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Abdullah Zeydan, “Belediyemiz adına hepinize teşekkür ederiz. 31 Mart’ta gösterdiğiniz emeklerinizden dolayı tekrardan hepinize teşekkür ediyoruz. Amacımız o dur ki bu bayram ve diğer bayramlar kardeşliğe ve barışa vesile olur. Bir kez daha buradan tekrar sizlerin ve şu anda cezaevlerinde tutuklu bulunan arkadaşlarımızın bayramı kutlu olsun. Bilindiği üzere çok ağır bir süreçten geçiriyoruz, bunun öncesinde ise seçimler vardı. Bize, partimize, kurumlarımıza karşı birçok saldırı vardı. Bu saldırılara karşı halkımız bir kez daha cevap vererek gerekeni yaptı. Van halkı 14’te 14 yaparak tüm belediyelerini kayyım gaspının elinden aldı. Bu yenilgiyi hazmedemeyen iktidar kayyım atamaya çalıştı. Ama halkımız yapılacak bu irade gaspına izin vermeyerek kendi iradelerine ve belediyelerine sahip çıktı. Tekrardan emeklerinizden dolayı hepinize teşekkür ederim.” dedi.

Van halkı zaferini kutluyor: Binlerce yurttaş belediyelere giderek eşbaşkanlarla bayramlaştı - Van Belediye3

 

‘Halkımız kendi belediyelerini kendileri yönetmek istiyor’

 

Bu bayramın kardeşliğe ve akan kanların son bulmasına vesile olmasını dileyen Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Neslihan Şedal ise, “Van halkına bir kez daha teşekkür ediyoruz. Hepinize defalarca minnettarız ki sergilediğiniz bu mücadele için. Halkımız 31 Mart’ta bir kez daha adaylarına sahip çıkarak belediyelerini kayyımların elinden aldı. Halkımız artık bu irade gaspına karşı yeter demek için tavrını net bir şekilde ortaya koymuştur. Artık halkımız kendi belediyelerini kendileri yönetmek istiyorlar. İktidar normalleşmeden bahsediyor ama bu normalleşme her zaman ki gibi Kürtlere içinde bulunmadığı bir normalleşme. En büyük örneği ise Hakkâri’de halkın kendi iradesini seçtikleri Mehmet Sıddık Akkış’a karşı yapılan kirli politikadır. Hakkâri halkının iradesi yok sayıldı ve bir kez daha görüyoruz ki Kürt halkına karşı özel bir plan ve program işletiliyor yapılan bu politikalara karşı hiçbir zaman yenik düşmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Van halkı zaferini kutluyor: Binlerce yurttaş belediyelere giderek eşbaşkanlarla bayramlaştı - Vn Belediye4

‘Kayyım atayan iktidarın bu politikalarını kabul etmeyeceğiz’

Van halkı zaferini kutluyor: Binlerce yurttaş belediyelere giderek eşbaşkanlarla bayramlaştı - Abdullah Zeydan 1

Son olarak konuşan HDP eski Eş Genel Başkanı ve DEM Parti Van Milletvekili Pervin Buldan, ”Hepinizin bayramını kutlu olsun. Bugün DEM Parti olarak 31 Mart’ta kayyımın elinden belediyelerini alan ve yapılmak istenen irade gaspına karşı belediye eşbaşkanlarını yalnız bırakmayan Van halkı ile büyükşehir belediye eşbaşkanlarımızı ziyarete geldik.  Kürt halkının iradesine saygı duyamayan, kimliğini, kültürünü yok sayan bu zihniyete karşı bugün bir arada olmamız ve büyükşehir belediyemizi ziyaret etmemiz Ankara’ya büyük bir mesaj oldu. Halkımızın iradesini yok sayan, kimliğini yok sayan bu iktidar nerede karşımıza çıkarsa bizler Kürt halkı olarak orada dimdik ayakta olacağız.  Çünkü biliyoruz ki hiçbir güç halkın iradesi önünde duramaz ve durmayacaktır. Yıllardır bu halkın iradesine kayyım atayan ve atamaya devam eden iktidarın bu politikalarını kabul etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Bayramlaşma töreni, belediye binası önünde tüm gün boyunca devam etti.

 

Çaldıran’da seçilmişler sokaklara çıkarak halkın bayramını kutladı

 

Kutlamanın yapıldığı Van’ın Çaldıran İlçesi’nde ise DEM Parti Van İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi

Belediye Eşbaşkanı Hatice Atabay’ın bulunduğu kalabalık bir grup sokakları dolaşarak ilçe halkının bayramını kutladı. Özellikle kadınların yoğun ilgi gösterdiği bayramlaşma karnaval havasından geçti. Eşbaşkan Atabay bayramlaşma sırasında yurttaşlarla görüşerek sorun ve sıkıntılarını da dinledi. İlçe halkı Kayyum uygulamaların birçok geleneklerini bitirdiğine dikkat çekerek bayramlaşmadan dolayı eş başkanlara teşekkür etti.

Van halkı zaferini kutluyor: Binlerce yurttaş belediyelere giderek eşbaşkanlarla bayramlaştı - Caldiran Esbaskan

Bayram kutlamaları merkez ilçeler olan Edremit, Tuşba ve İpekyolu başta olmak üzere 13 ilçede gün boyunca devam etti.

Van halkı zaferini kutluyor: Binlerce yurttaş belediyelere giderek eşbaşkanlarla bayramlaştı - Caldiran ziyaret

 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van halkı zaferini kutluyor: Binlerce yurttaş belediyelere giderek eşbaşkanlarla bayramlaştı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir