Van kayyımının çift maaşlı elemanı 200 bin TL dağıtmış

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’ın İpekyolu ilçesinin eski kayyımı ve kaymakamı Sinan Aslan döneminde ‘ahbaplık’ ilişkisiyle belediyeye giren Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Oğuz Han Öztay imzası olan faturalarda, kayyım belediyesinin yandaş medyaya 200 bin TL’lik reklam verdiği ortaya çıktı.

Van’ın en büyük ilçesi olan İpekyolu’na, 2019 seçimlerinin hemen ardından kayyım atandı. Atanan kayyım Sinan Aslan aynı zamanda ilçenin kaymakamıydı. Aslan, belediyedeki çoğu koltuğa; eş, dost ve tanıdığını getirirken kamu bütçesinden yandaş medyaya reklam vermeyi de unutmadı. Habertürk, Star, Beyaz TV ve CNN Türk’e verilen reklamlara toplamda en az 200 bin TL ödeme yapıldı.

İpekyolu Belediyesi’nde dönemin Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Oğuz Han Öztay’ın imzasının bulunduğu faturalarda, farklı tarihlerde yapılan ödemelerin, kanallarda belediyenin reklamının çıkması için olduğu öğrenilirken Öztay da kayyım Sinan Aslan’ın ‘hemşerisi‘ olarak belediyede ‘mülakatsız‘ şekilde kadrolaşmıştı.

Çift Maaş Alıyordu

Öte yandan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde akademisyen olan Oğuz Han Öztay, kayyım Sinan Aslan tarafından görevlendirmeyle İpekyolu Belediyesi’nde işe başlamış, öğlene kadar üniversitede ardından belediyede çalışıyordu.

CNN Türk’e 47 Bin TL

22 Şubat 2021 tarihli bir faturanın CNN Türk’e kesildiği anlaşılırken, CNN Türk’e 47 bin TL’lik ödeme yapıldı. Yerel kaynaklar, bu ödemelerin, çok kısa süreli reklamlar için verildiğini aktardı.

Toplam 200 Bin TL

halktv.com.tr’nin ulaştığı faturalara göre ise Şubat-Nisan 2021 arasında verilen reklamlar, doğrudan haber kanalları için kesilirken, fatura aracı başka bir şirket adına hazırlanmış.

Öztay Görevden Alındı

Eski kayyım Sinan Aslan’ın başka ilçeye görevlendirilmesinin ardından yerine gelen yeni kayyım İhsan Emre Aydın, göreve ilk başladığında Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Oğuz Han Öztay’ın görev süresi bitince yeni bir görevlendirme yapmadı.

(halktv)

(TYK)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van kayyımının çift maaşlı elemanı 200 bin TL dağıtmış

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir