Van Milletvekili Adayı Uçar: Ülkede köklü bir değişim olsun istiyoruz

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da Yeşil Sol Partisi’nin bugün düzenlediği mitinge yoğun katılım gerçekleşirken mitingte mikrofonlarımıza konuşan Van 2’inci sıra milletvekili adayı Zülküf Uçar, ülkede köklü bir değişimden yana olduklarını belirtti.

Seçimlere kısa bir süre kala siyasi partiler mitinglerine ara vermeden devam ediyor. 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerde Van’dan 8 milletvekili meclise gidecek. Yeşil Sol Parti adaylarının katıldığı, Van mitingine yoğun bir katılım vardı. Van Yeşil Sol Partisi’nin Van’da bugün düzenlenen mitingine katılan Van 2’inci sıra milletvekili adayı Zülküf Uçar, ülkede köklü bir değişimden yana olduklarını kaydederek, seçimlerde 8-0 yapacaklarına inandıklarını söyledi.

‘Hukuk devleti ortadan kalkmış durumda’

Yeşil Sol Parti Van Milletvekili Adayı Zülküf Uçar, 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerde 8-0’lık bir sonuç beklediklerini söyledi. Uçar, seçim çalışmalarında büyük bir coşku ile karşılaştıklarını ifade ederek, “ Van’da müthiş bir coşku var. Van’da müthiş bir heyecan var. Van’da müthiş bir beklenti var. Van’da 8-0 sonuçla tarihi bir zaferle çıkacağız,” dedi.

Uçar, “Bugün ülkede maalesef hukuk devleti tamamen ortadan kalkmış durumda,” dedi. Uçar sözlerine şöyle devam etti: “ Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin, Anayasa Mahkemesi kararlarının uygulanmadığı, eş başkanlarımızın cezaevlerinde tutsak olduğu, ülkede yaşayan bütün kadınların; cinayete, şiddete maruz kaldığı, çocukların yoğun istismara maruz kaldığı, Kürt halkının yoğun şiddete maruz kaldığı, siyasetçilerin tutsak olduğu, yargının tamamen bağımsızlığını yitirdiği bir ülkeden söz ediyoruz.”

‘Hep beraber başaracağız’

Ülkede köklü bir değişim istediklerini ifade eden Uçar, “Bizler istiyoruz ki artık bu ülkede köklü bir değişim olsun. Bu ülkede artık hak, hukuk, adalet sisteminin tamamıyla yerleştiği, tam demokratik bir hukuk devleti olsun. Mücadelemiz bunun içindir. Mücadelemiz, çabamız bu ülkenin barışı tamamen sağlayıp gerçek anlamda; refah olarak, ekonomik olarak güçlü bir devlet haline gelmesidir. Bu yöndedir çabamız. Bunu birlikte başaracağız,” dedi.

Uçar son olarak şunları kaydetti: “Bugün, bu mitingde yaşanan coşku da gösteriyor ki Van bizlerden 8-0 bekliyor. Bizlerde Van halkında, değerli yoldaşlarımızda 8-0 yapmanın azmini görüyoruz. Ve biliyoruz ki Van kazanacak, Van başaracak. Hep birlikte; barışa, kardeşliğe, hukuk devletine, demokrasiye, adalete birlikte ulaşacağız.”

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van Milletvekili Adayı Uçar: Ülkede köklü bir değişim olsun istiyoruz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Avatar
    30 Eylül 2023, 09:55

    […] gösteri yasaklarına ilişkin Yeşil Sol Parti Van Milletvekili Zülküf Uçar, bu yasakların hukuki olarak suç olduğunu ve temel hakları ihlal […]

    Cevapla