1. Haberler
  2. Güncel
  3. Van Newroz’a hazır: Tertip komitesi katılım çağrısında bulundu

Van Newroz’a hazır: Tertip komitesi katılım çağrısında bulundu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Newroz Tertip Komitesi, tüm kent sakinlerini Van Kalesi eteklerinde 17 Mart’ta yapılacak kutlamalara davet etti.

Van Newroz Tertip Komitesi, Van Kalesi eteklerinde 17 Mart’ta “Rabe dema azadî û serkeftinê ye” şiarıyla gerçekleştirilecek olan kutlamalara dair Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İl Örgütü binasında açıklama yaptı. Çok sayıda kişinin katıldığı açıklamada Tertip Komitesi adına avukat Ebru Demirtepe konuştu.

“Newrozu bugünlere taşıyan tüm kahramanlarımıza ve halkımıza sözümüz bu birlik ve özgürlüktür” diyen Demirtepe, “Bu yılın ilk ateşi, bir dönemin karanlığını üç kibrit çöpüyle aydınlatarak Kürt halkının yoluna ışık olan Çağdaş Kawa Mazlum Doğan’ın topraklarında, Dep’de (Karakoçan) 15 Mart’ta yakılacak. Aynı gün, Newroz’la sembolleşen Amed surlarında ve İzmir Kadifekale’de de ateşler yakılacak.  Bizler de Van’da 17 Mart’ta tarihimize tanıklık etmiş, Van kalesinin dibinde Newroz ateşini gürleyeceğiz. Bu vesileyle tüm Kürt halkını ve Ortadoğu halklarını 2024 Newroz ateşinin kıvılcımı olmaya davet ediyoruz. Zaman, tecridi kırıp önderliğiyle özgürce yaşama zamanıdır. Zaman, Kürt ulusal birliğini sağlama zamanıdır. Zaman, anadilinde kimliğine ve kültürüne sahip çıkma zamanıdır” diye kaydetti.

 

Serhat News

Van’da Newroz’da sahne alacak sanatçılar belli oldu: İşte kent kent sahne alacak sanatçılar

Tepki Ver | sinirli2
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
2
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van Newroz’a hazır: Tertip komitesi katılım çağrısında bulundu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Avatar

    Ya bu tertip komitesinde bulunan vatandaşın geçmişi nedir kimleri mağdur etmiş baktınız mı ki rastgele çıkarıyorsunuz kamera karşısına

    Cevapla