Van Uçamıyor hashtagı Twitter’de TT oldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’a yapılan uçak seferlerinin azaltılması ile beraber artan bilet fiyatları bir çok kesimi mağdur ediyor. Yaşanan sıkıntı kentte tepkilere neden olurken, konuya dikkat çekmek amacı ile Twitter üzerinden #VanUçamıyor etiketi ile başlatılan hashtag kampanyası ise Twitter’da TT oldu.

Van’da son iki yılda uçak sayısının azaltılmasıyla birlikte bilet fiyatlarında da büyük artış oldu. Bilet bulamayan birçok yurttaş yaşanan sıkıntıdan dolayı işlerinde aksaklıklar yaşamaya başladı.

Öte yandan kente gelmesi beklenen turist gruplarının büyük bölümü de programlarını iptal etmek zorunda kaldı. Yaşanan sorunlara yetkili mercilerce herhangi bir çözüm üretilememesi üzerine ise kentte sosyal medya üzerinden #VanUçamıyor hashtagı ile kampanya başlatıldı.

Kampanya büyük ilgi gördü

Sosyal medya üzerinden başlatılan kampanyaya, siyasetçiden, milletvekiline, turizmciden, iş insanın her kesimden yüzlerce yurttaş destek verdi. Konuyu daha önce meclis gündemine taşıyan HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç, “Konuyla ilgili verdiğimiz önergelere ya kopyala-yapıştır cevaplar geldi ya da çözülmeyen bahaneler sıralandı. Van adeta cezalandırılıyor. Buna karşı tüm Van dinamiklerinin ortaklaşması çok önemli. Bizler de gereken girişimlerde bulunacağız. #VanUçamıyor” paylaşımında bulundu.

‘Kim nasıl tur yapsın şimdi’

Bilet fiyatlarını alıntılayarak paylaşım da bulunan iş insani ve turizmci Murat Beyaz, “Kim nasıl tur yapsın şimdi? Kim cenazesine, taziyesine nasıl gitsin? Kim düğününe, memleketine nasıl gitsin? #VanUçamıyor” ifadelerini kullandı.

‘Bir hafta sonrasına bilet anca bulunuyor’

Ekonomist Muhsin Furat’da tepkisini Twitter üzerinden göstererek, “#Van 1 milyon 150 bin nüfusu ile karayolu ulaşımı en uzun olan yoldur. Havayolu ulaşımı ise bir hafta sonrasına; ancak uçak bileti bulunuyor. Hastası veya acil bir işi olan zor durumda kalıyor! #VanUçamıyor” paylaşımında bulundu.

‘Van’a gelmeyin!’

Turizmci Engin Pişkin ise yaptığı paylaşımda, “Van’a gelmeyin! Van’daki tüm yetkililer böyle istiyor! Turizm olmasın, Bölgemizin gelişmesini istemiyorlar! Yoksa 1,5 Milyon nüfusa yapılan bu muamelenin başka izahı olamaz. #VanUcamıyor” dedi.

‘Tavan fiyat uygulamasına geçilsin’

CHP Van il başkanı Seracettin Bedirhanoglu da kampanyaya destek vererek çözüm önerilerini sıraladı;

“Van uçamıyor.

Çünkü bilet fiyatları el yakıyor.

Sefer sayıları az.

Bekleme salonları yetersiz.

Çözüm tavan fiyat uygulamasına geçilmesi ve tavan fiyatın ne olursa olsun 400 TL’yi geçmemesi.

Sefer sayılarının artırılması.

Bekleme salonlarının genişletilmesi.

VanUçamıyor

‘Havalimanı ve Karayolları müdürleri istifa etsin’

Aktivist Zozan Özgökçe ise “Havalimanı müdürü ile Karayolları Müdürü istifa etsin. Van’ın sorunlarına uzak, Vanlıya saygısız, odalarından çıkmayan müdürler istifa etsin. @UABakanligi @dhmikurumsal @KarayollariGM” şeklinde bir paylaşımda bulundu.

Kısa sürede yaklaşık 7 bin paylaşımın yapıldığı kampanya Twitter de hızlıca üst sıralara yükselerek TT listesinde birinci oldu.

Serhat News

(lg/sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van Uçamıyor hashtagı Twitter’de TT oldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir