Van ve Erzurum’da 22 kişi serbest bırakıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van ve Erzurum’da gözaltına alınan 22 kişi serbest bırakılırken, Ağrı’da tutuklananların sayısı ise 8’e yükseldi.

Van ve Erzurum’da gözaltına alınanlar serbest bırakılırken, Ağrı’da tutuklananların sayısı 8’e yükseldi. Yine Ağrı’da 6 kişi halen gözaltında tutulurken, Kars’ta yapılan ev baskınlarında gözaltına alınanların ifadeleri ise bugün alınacak. 

Gençler serbest

Van’da 13 Şubat günü birçok adrese yapılan baskında gözaltına alınan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Gençlik Meclisi üyeleri Arjin Tuncer, Ferhat Azan, Rojin Varhan ve yüzde 90 fiziki engelli Mehmet Şerif Demirağaç’ın da aralarında bulunduğu 14 kişi, sevk edildikleri adliyede savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı.  

 6 kişi gözaltında 

Ağrı’nın Diyadin ilçesinde “Örgüt üyesi” oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan 6 kişiden 5’i önceki gün tutuklanırken, 1 kişi de adli kontrol ile serbest bırakıldı. Dün sabah yine aynı soruşturma kapsamında bazı evlere yapılan baskınlarda gözaltına alınan Kemal Bakır, Ahmet Özden, Niyazi Ergül, Mehmet Ali Özdemir, Dinçer Varol ve Ebubekir Aladağ’ın bugün adliyeye sevk edilmesi bekleniyor. 

8 kişi tutuklandı

Aynı soruşturma kapsamında dün Patnos’ta Mehmet Emin Kaçar, Taşlıçay ilçesinde Savaş Taşdemir, Ağrı merkezde ise Ahmet Güneş adlı yurttaşlar gözaltına alındı. Diyadin İlçe Jandarma Karakolu’nda ifadeleri alınan 3 kişi Diyadin adliyesine sevk edildi. Savcılıkta ifadeleri alınarak tutuklanma talebiyle Diyadin Sulh Ceza Hakimliği’ne gönderilen 3 kişi, “Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklanarak Patnos Cezaevi’ne konuldu. Bununla birlikte iki gün içerisinde Ağrı’da tutuklananların sayısı 8’e yükseldi. 

Emniyet ifadeleri tamamlandı

Kars ve ilçelerinde ise 15 Şubat’ta gözaltına alınan HDP il yöneticisi Turan Altun, İnsan Hakları Derneği (İHD) Kars Şubesi yöneticisi Ziyadin Can, Digor Belediyesi eski Meclis Üyesi Yaşar Budak ile isimleri öğrenilemeyen 2 kişinin, tutuldukları emniyette ifadelerinin alındığı ve gün içerisinde savcılığa sevk edileceği kaydedildi.   

Erzurum’da gözaltılar serbest

Erzurum’un Karayazı ve Tekman ilçelerinde de sanal medya paylaşımları nedeniyle 15 Şubat’ta gözaltına alınan Bedrettin Kamış, Medeni Biliz, Şakir Biliz, Raşit Karabakan, Melik Altay, Ferhat Turan, Rehber Özyalçın ve Nasır Külli ise sevk edildikleri adliyelerde Sulh Ceza Hakimliği’nce adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.   

Kaynak: Mezopotamya Haber Ajansı

(sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van ve Erzurum’da 22 kişi serbest bırakıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir