Van ve Hakkâri’de 183 yerleşim yeri ulaşıma kapandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yoğun kar yağışından dolayı Van ve Hakkari’de 183 yerleşim yeri ulaşıma kapandı. Kar yağışından dolayı yollarda mahsur kalan yurttaşlar ise ekipler tarafından kurtarıldı.

Van ve Hakkâri’de 183 yerleşim yeri ulaşıma kapandı - hakkari de kar ve sis nedeniyle araclar yolda 5 14656975 o

 

Hakkari’de etkisini sürdüren kar ve tipi nedeniyle 58 yerleşim yerinin yolu kapandı, Kentte önceki gün başlayan ve aralıklarla etkisini sürdüren kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken, yağış nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşandı. İl Özel İdaresinden alınan bilgiye göre, kent genelinde olumsuz hava koşulları nedeniyle 13’ü köy 48’i mezra olmak üzere 58 yerleşim yerinin yolu kapandı. Kent merkezinde 12 köy 40 mezra, Yüksekova ilçesinde ise 1 köy 5 mezranın yolu kapalı. Kar ve tipi nedeniyle Hakkari-Van kara yolunda sürücüler ilerlemekte zorluk çekti. Yolda araçlarıyla mahsur kalan bazı vatandaşlar, karla mücadele ekipleri ve çevredekilerin yardımıyla kurtarıldı. İl Özel İdaresi ekipleri, kapanan yolların açılması için çalışırken, belediye ekipleri de çarşı merkezindeki ana arterler ile mahalle yollarını açık tutma çalışmalarını sürdürüyor. 

Van ve Hakkâri’de 183 yerleşim yeri ulaşıma kapandı - hakkari de kar ve sis nedeniyle araclar yolda 5 14656975 o 1

Van’da 125 yerleşim yeri kapalı

Dün geçeden başlayarak etkisini sürdüren kar yağışından dolayı Van’da ise 125 yerleşim yeri ulaşıma kapandı. Kentte Bahçesaray’da 30, Başkale’de 22, Çatak’ta 37 ve Gürpınar’da 36 yerleşim yeri ulaşıma kapandı. Kapalı yerleşim yerlerin açılması için çalışmalar sürüyor.

Serhat News

(sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van ve Hakkâri’de 183 yerleşim yeri ulaşıma kapandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir