Van’da 25 Kasım nedeniyle basın açıklaması yapıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Kadın Platformu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü nedeniyle Musa Anter Barış Parkı’nda açıklama yaptı.

Van’da, Van Kadın Platformu’nun çağrısıyla bir araya gelen kadınlar, Musa Anter Barış Parkı’nda 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü nedeniyle açıklama yaparak sloganlar eşliğinde Ezberciler İş Merkezi’ne kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşe Tevgera Jinen Azad (TJA), HDP Kadın Meclisi, Van Barosu Kadın Hakları Komisyonu, Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) avukatları, KESK Kadın Meclisi, Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) ve bağımsız birçok kadın katıldı.

Musa Anter Barış Parkı’nda, Van Kadın Platformu’nun çağrısıyla buluşan kadınlar, yaptıkları açıklamada kadınların yaşadığı şiddetin kaynağında erkek egemen siyasetin uygulamaları olduğuna dikkat çekti. Van Kadın Platformu adına açıklama metnini okuyan Zeynep Tağtekin, “Biz kadınlar, bugün dünyanın dört bir yanında eşitsizliği, yoksulluğu, savaşları ve şiddeti üreten erkek egemen kapitalizme karşı isyanımızı meydanlara taşımak, kadın dayanışmasının sınırları aşan gücüyle buluşmak ve itirazlarımızı hep birlikte daha fazla duyurmak için yine alanlardayız,” dedi.

Erkek Şiddeti, Devletin Özel Savaş Politikalarıyla Birleşti

Tağtekin, Van’da ve bölgede yaşanan erkek şiddetine de dikkat çekerek, “Bölgede ve yerelde yaşanan erkek şiddeti, devletin özel savaş politikası ile birleşmiş ve kadına, çocuğa yönelik saldırılar her geçen gün daha da artmıştır. Yaşanan olayların faillerine yönelik uygulanan cezasızlık politikaları başka olayların da ortaya çıkmasına zemin oluşturmuştur. Uzman Çavuş Musa Orhan tarafından tecavüze uğrayan İpek Er, intihar etmiştir. Bu bir intihar değil, kadın cinayetidir. İpek Er’i değil Musa Orhan’ı koruyan yargı, yine aynı zamanda bu olay karşısında susmayanları cezalandırmaya devam etmiştir. İlimizde iki kız öğrenci Talip K. Adlı uzman çavuş tarafından hem tecavüze uğramış hem de şiddet görmüştür. Hakkari’de asker ve korucular tarafından kadınları fuhuşa zorlayan, şantaj yapan bir çete ortaya çıkmıştır. Tüm bunlar AKP ve MHP iktidarının bölge özelinde uyguladığı özel savaş ve asimilasyon politikalarının önemli örnekleridir,” dedi.

Ezberciler İş Merkezi’ne kadar yürüyen kadınlar daha sonra sloganlar ve zılgıtlar eşliğinde programı sonlandırdılar.

Serhat News

(TYK)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da 25 Kasım nedeniyle basın açıklaması yapıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir