1. Haberler
  2. Güncel
  3. Van’da 33 kurşun anması yapıldı

Van’da 33 kurşun anması yapıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HDP Van İl Örgütü, 33 Kurşun Katliamı’nın 79’uncu yılında katledilenlerin anısına anma programı gerçekleştirdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van İl Örgütü, 29 Temmuz 1943’de 3’üncü Ordu Komutanı Mustafa Muğla’nın emriyle Sefo Deresi’nde kurşuna dizilen 33 köylüyü 79’uncu yılında il binası bahçesinde andı. “33 Kurşunu Unutmadık” yazılı pankartının açıldığı açıklamaya, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il örgütü yöneticileri, Tevgera Jinen Azad (TJA) aktivistleri, Tutuklu Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUHAY-DER) üyeleri ile çok sayıda yurttaş katıldı. Anma, katledilen 33 yurttaşın anısına yakılan 33 mum ve saygı duruşu ile başladı.

Katledilen 33 yurttaşı anarak konuşmasına başlayan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel, 33 Kurşun Katliamı’nın anlaşılması için 79 yıl öncesine gitmeye gerek olmadığını söyledi. Temel, “33 Kurşun günümüzde Roboski’dir. Yakın dönemde Roboski’de devlet tarafından gerçekleştirilen katliam, devletin her dönemde yaptığı katliamların örneğidir. Geçtiğimiz günlerde Zaxo’daki katliamda bunun örneğidir. Kürtler üzerinde sürdürülen katliamlar ve saldırılar bugün var olan rejim, kendisi için meşru görüyor. Bu nedenle bugün AKP-MHP iktidarı Kürtler için istediği şeyler vatansızlık, dilsiz ve kültürsüz bir halk, örgütsüz ve bilinçsiz bir Kürt, son olarak yüzyıldır süren Kürtlere reva görülen inkarı sürdürmek. Bu nedenle bugün 33 Kurşunu, Zaxo’yu, Ankara, Diyarbakır katliamlarını unutmayacağız unutturmayacağız” şeklinde konuştu.

Anma, Temel’in konuşmasının ardından Gazeteci Oktay Candemir’ın 33 kurşun olayı ile ilgili yaptığı değerlendirmelerden sonra son buldu.

Serhat News

(sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da 33 kurşun anması yapıldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir