Van’da bakımsızlıkta rekor kıran bir mahalle: Hacıbekir

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’ın İpekyolu ilçesine bağlı Hacıbekir Mahallesi’nin yolları uzun zamandır onarılmıyor. Kente 2 defa atanan kayyımdan kaynaklı çalışmaların tamamlanmadığı mahalle bakımsızlıkla yüz yüze kaldı.

Van’ın İpekyolu ilçesine bağlı Hacıbekir Mahallesi’nde 2014 yılından sonra ilk defa asfalt çalışmaları yapılmıştı. Mahallede kış mevsiminden sonra çakıl taşı dökülüyordu. Dönemin Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Van belediyesi Eşbaşkanı Bekir Kaya tarafından mahallede asfalt çalışmalarının yanı sıra önceki ismi ‘Nûda’ olan Kültür Merkezi halka açılmıştı. Öğrencilere ve yetişkinlere birçok etkinlik düzenlenen merkez, 2016 yılında belediyelere atanan kayyımla birlikte Kuran Kursu’na dönüştürüldü. Kayyım sürecinde mahalle yeniden unutularak, halka hizmet verilmedi.

Van’da bakımsızlıkta rekor kıran bir mahalle: Hacıbekir - hacibekir mahallesi sorun 3
Van’da bakımsızlıkta rekor kıran bir mahalle: Hacıbekir - hacibekir mahallesi sorun 1

Her kayyım atamasıyla mahalle unutuldu

2019 yılında yeniden yapılan Yerel Seçimlerde Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Büyükşehir Belediyesi’ni yeniden kazandı. Eşbaşkanlar Bedia Özgökçe ve Mustafa Avcı öncülüğünde mahalle yolları yeniden onarılarak, halka hizmet çalışmalarına devam edildi ve mahalleye ilk defa ‘Gelîyê Botan’ isimli park yapıldı. Ancak atanan ikinci kayyımla birlikte mahallede bir daha ne yollar onarıldı ne de mahallede park kaldı.

Van’da bakımsızlıkta rekor kıran bir mahalle: Hacıbekir - hacibekir mahallesi sorun 2
Van’da bakımsızlıkta rekor kıran bir mahalle: Hacıbekir - hacibekir mahallesi sorun 4

Kış mevsiminde yollar çamura emanet!

Kayyım bünyesinde yönetilen kentin çarşı ve merkezi mahallelerinde sürekli olarak yollar ve kaldırımlar onarılıyor. Kentin merkezlerinden uzak olan mahalleler ise görmemezlikten geliniyor. Mahallede düzensiz sokakların yanı sıra sürekli olarak patlayan su borularından kaynaklı kazılan sokakların yenilenmemesi ve ardından çekilen doğalgaz çalışmalarından sonra da neredeyse hiçbir yol eski halline getirilmedi. Sokakların çukurları ve bakımsızlığı nedeniyle belediye otobüsleri de sürekli olarak arıza veriyor. Kış mevsiminde ise yollar çamurdan geçilmiyor.

Van’da bakımsızlıkta rekor kıran bir mahalle: Hacıbekir - hacibekir mahallesi sorun 7
Van’da bakımsızlıkta rekor kıran bir mahalle: Hacıbekir - hacibekir mahallesi sorun 6

Birçok merkezi sokak yenilendi

Öte yandan 12 Ekim 2020 tarihinde Van’ın işlek caddelerinden olan Cumhuriyet Caddesi yeniden asfaltlanarak yenilendi. Ayrıca Tuşba ilçesine bağlı Altıntepe mahallesinde 7,6 kilometrelik Zeve Caddesi’nin asfaltı da yapıldı. Tekrar çarşı merkezde 20 Temmuz 2022’de kaldırım ve sokaklar yenilendi. Aynı şekilde merkezi olan İpekyolu ilçesine bağlı 1,6 kilometrelik Zübeyde Hanım Caddesi ile 400 metrelik İskele Caddesi ikinci etabı ve 1,6 kilometrelik Sıhke Caddesi ile 1,6 kilometrelik Erek Dağı Caddesi’nde prestij cadde projesi uygulandı.

Van’da bakımsızlıkta rekor kıran bir mahalle: Hacıbekir - hacibekir mahallesi sorun 5

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da bakımsızlıkta rekor kıran bir mahalle: Hacıbekir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir