1. Haberler
  2. Güncel
  3. Van’da çifte standart: Kadınlar ve Gençler cezalandırılıyor mu?

Van’da çifte standart: Kadınlar ve Gençler cezalandırılıyor mu?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da İpekyolu Belediyesi bünyesinde bulunan kursiyerler başarıdan başarıya koşarken, alınan ani bir karar ile kurslarda görev yapan hocalar bir bir geri çekilerek kurslar feshedilme ile karşı karşıya bırakılıyor. Kapatılma ile karşı karşıya kalan kimi kurslar ise Türkiye derecesine girecek düzeyde  başarılara imza atmış bulunmaktalar. Kursların sonlandırılması ile birlikte binlerce genç ve kadın boşta kalırken, yaklaşık 100 kişi de işsiz kalmış olacak.

İpekyolu bünyesinde yer alan çok sayıda kurs, eğitmenlerin geri çağrılması ve sözleşmelerinin yenilenmemesi nedeniyle kapatılma ile karşı karşıya kaldı. Konuya ilişkin görüştüğümüz İpekyolu Belediyesi Eşbaşkanı Cevdet Altındağ, kurslarda eğitmenlik yapanların sözleşmelerinin yenilenmemesi ve geri çağrılmaları konusunda Halk Eğitim Merkezi’nin kendilerine resmi veya gayri resmi herhangi bir bildirimde bulunulmadığını söyledi. Bu gibi kurslara eğitmen sağlamanın Halk Eğitim Merkezi’nin görev ve sorumluluğu arasında bulunduğunu söyleyen Altındağ, “Biz kendilerine gerekli imkanları sağlıyor, yer veriyorduk. Onlarda eğitmen sağlıyorlardı. Böylelikle elbirliği ile kurslarımızı açıyor, buralarda binlerce kişi kurs görüyor, özellikle sportif alanda Türkiye derecesi düzeyinde başarılar elde ediliyordu” şeklinde konuştu. Altındağ, belediye bütçesindeki kısıtlamalardan kaynaklı kendilerinin eğitmenleri istihdam etme imkan ve olanağına sahip olmadıklarını söyledi.

Belediye bünyesinde yer alan kurslarda kaç kursiyer ve eğitmen bulunuyordu? Aldığımız bilgilere göre, belediye bünyesinde toplamda 28 kurs bulunmaktadır. Bu kurslarda 82 eğitmen, 3 bin 150 kişiye çeşitli düzeylerde eğitim veriyordu. Bu eğitimlerin verildiği 9 tesisimiz var

30 Eğitmen herhangi bir ücret almadan eğitim vermeye devam ediyor

Alınan bir diğer önemli bir bilgi ise İl Halk Eğitim Merkezi tarafından sözleşmeleri sonlandırılmasına ve her hangi bir ücret almamalarına rağmen 30 eğitmen, kursiyerler mağdur olmasın diye düzenli olarak giderek, kendi mağduriyetleri pahasına eğitimlerine vermeye devam ediyorlar.

Hangi kurslar kapatıldı?

Badminton, Kickboks, Okçuluk, Dans&Kids Zumba, Masa Tenisi,  Basketbol.

Kapatıldığı Halde Devam Eden; Fitnes, Cardio, Pilates, Reformer, Zumba, Teakwondo

Türkiye birincisi çıkaran kurslar da kapatılacak mı?

İpekyolu Belediyesi, Gençlik Spor Müdürlüğü bünyesinde yer alan ve başarıları ile Vanlıların göğsünü kabartan çok sayıda sporcu yer alırken, bu denli büyük başarılara imza atan kursların da kapatılıp kapatılmayacağı merak konusu oldu.

İpekyolu Belediyesi sporcuları hangi başarılara imza attı?

İpekyolu Belediyesi bünyesinde yer alan ve başarıları Türkiye sınırlarını aşan kursların başında boks takımı geliyor. Üst Minikler Erkekler ve Kadınlar Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası’nda, İpekyolu Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü boks sporcusu Eylül İnci 40 kg. da Türkiye birincisi oldu. Eylül İnci temmuz ayının son haftalarında İtalya’da yapılacak olan Avrupa Boks Konfederasyonu (EUBC) Üst Minik Erkekler ve Kadınlar grubunda hem Van’ı hem de Türkiye’yi temsil edecek. Boks takımının başarısı bununla da sınırlı değil. Van’da düzenlenen Üst Minikler Kız ve Erkek İl Birinciliği Müsabakası’na katılan İpekyolu Belediyesi Boks Takımı’nın 4 sporcusu altın madalya kazanarak il birincisi oldu.

25 Haziran – 3 Temmuz 2024 tarihlerinde İzmir’de düzenlenecek Türkiye Üst Minikler Şampiyonası’nda 40 kg. Eylül İnci, 44 kg. Şevval Akengi, 46 kg. Musab Çınar Çok, 48 kg. Hüseyin Mirpenç Ogun il birincileri olarak Van ve İpekyolu’nu temsil edecek. İpekyolu Belediyesi Boks Sporcularından Efe Boran Güngörmez ise 40 kg. il üçüncüsü olarak bronz madalya almaya hak kazandı. Van’da düzenlenen müsabakalar sonucunda İpekyolu’na 4 İl Şampiyonluğu, 1 İl Üçüncülüğü elde etti.

İpekyolu Belediyesi bünyesinde yer alan bir diğer başarılı takım ise Kadın voleybol takımıdır. Kadın Voleybol takımı peş peşe elde ettiği başarılar ile şampiyonlar liginde yarı final oynayacak.

Kursların başarıları bunlarla da sınırlı değil. Kadınlara verdiği eğitim ile büyük ilgi gören kursların kapatılması ile çok sayıda kadın bu hizmetten mahrum kalacak. Bu denli başarılara imza atan kursların neden kapatılacağı, bu başarıların mimarı olan hocaların neden sözleşmelerinin yenilenmediği ise merak konusu.

Konu kapsamında alınan resmi olmayan bir bilgiye göre, eğitmenlerin sözleşmelerinin yenilenmemesinin temel nedeni olarak “Tasarruf Tedbirleri” gösterilirken, İpekyolu Belediye Başkanlığına bu kapsamda herhangi bir bildirimde bulunulmaması veya ortak çözüm konusunda herhangi bir girişimin olmaması ve tüm çalışmaların tek yönlü olarak yürütülmesi ise dikkatlerden kaçmadı.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da çifte standart: Kadınlar ve Gençler cezalandırılıyor mu?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir