1. Haberler
  2. Güncel
  3. Van’da çocuğa cinsel tacizde bulunan 50 yaşındaki kişi tutuklandı

Van’da çocuğa cinsel tacizde bulunan 50 yaşındaki kişi tutuklandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başkale ilçesinde 9 yaşındaki çocuğa sistematik cinsel tacizde bulunan S.A tutuklandı. Çocuğun annesi H.G., ifadelerini çekmeleri için tehdit edildiklerini belirtti.

Van’ın Başkale ilçesinde kahvaltı salonu olan 50 yaşındaki S.A’ın, 9 yaşındaki bir kız çocuğuna aylarca sistematik olarak cinsel tacizde bulunduğu öğrenildi. Çocuğun yaşanılanları annesi H.G.’ye anlatması üzerine taciz ortaya çıktı. Anne H.G.’nin şikayette bulunmasıyla başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Aslan, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Çocuk, 30 Ağustos’ta Çocuk İzleme Merkezi’nde (ÇİM) verdiği ifadesinde, her dışarı çıktığında kendisini takip eden Aslan’ın tacizinin yaklaşık 2-3 ay sürdüğünü belirtti. Her tacizin ardından kimseye bir şey söylememesi için Aslan tarafından uyarıldığını söyleyen çocuk, şahıstan şikayetçi oldu.

Anne: tehdit ediliyoruz

Anne H.G., taciz olayı ortaya çıktıktan sonra failin yakınları ve tanıdıkları tarafından tehdit edildiklerini dile getirdi. İfadenin geri çekilmesi için kendilerine baskı uygulandığını belirten anne H.G., şöyle devam etti: “Faili aklamaya çalışıyorlar. Biz iftiraya uğradık. En son ‘küçüğü değil büyüğünü taciz etti’ dediler. Büyüğü olunca normal mi karşılanacak? Büyüğü olunca suçu mu hafifleyecek? Ya da ‘Büyüğün rızası vardı’ diye bir algı mı yaratılacak? Farklı farklı kişiler kapımıza dayanarak para teklifinde bulundu. Ancak ifadeyi çekmeyeceğiz. Çocuğuma zarar vermiş, psikolojisi bozulmuş. Bu adamın en ağır bir cezayı almasını talep ediyoruz. Yoksa ne biz ne çocuklarımız güvende olacaktır. Tacizci, tecavüzcüler cezasız bırakılırsa hiçbirimizin yaşamı güvende değildir. Bütün kurumların bu noktada hassas davranması gerekiyor.” (MA)

 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da çocuğa cinsel tacizde bulunan 50 yaşındaki kişi tutuklandı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir