Van’da düğünde takacak para bulamayınca yaşamını sonlandırdı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Başkale’de 3 çocuk babası Ferdi Alp iddiaya göre maddi sıkıntılarından kaynaklı evinde intihar ederek yaşamına son verdi. Konuyla ilgili konuşan akrabası Kamuran Songelen, “Düğüne gitmek için para lazımdı. Telefonunu satamayınca da intihar etti. Bu sorunları dile getirin” dedi.  

Dün akşam saatlerinde Van’ın Başkale ilçesinde 3 çocuk babası Ferdi Alp bulunduğu evinde intihar ettiği iddia edildi. Konuya ilgili görüştüğümüz akrabası Kamuran Songelen, şunları söyledi: “Dün saat 17.00 sularında baldızının düğüne gitmek için para istemiş ancak bulamayınca telefonunu satmaya çalışmış. Telefonu da paraya değmeyince eve gidiyor çocuklarını ve eşini düğüne bıraktıktan sonra evine gidip intihar ediyor. Kadın eşini her yerde aradıktan sonra kendi evlerinin kapısını kırıp içeri giriyor. Eşini o şekilde intihar ettiğini görüyor. Maddi imkânsızlıklardan kaynaklı intihar ettiği bize de söylenen.”

‘Vicdan azabı çekiyorum’

Bölgede maddi sıkıntılara ve işsizliğe değinen Songelen, “Bölgenin gençlerine yazık. Siz gazetecisiniz bunları anlatmanız lazım. Başkale’de kurumlarda aynı ailelerden 10 kişi çalışıyor. Para karşılığı insanları işe alıyorlar. Gencecik bir insan yaşamına son verdi. Dün geceden bu yana vicdan azabı çekiyorum. Benden para istemiş olsaydı gerekirse ayağımdaki ayakkabıyı da satardım. 3 yetim çocuk bıraktı arkasından” dedi.

‘İnsanlar geçinemiyor’

Başkale kaymakamı tarafından geçtiğimiz günlerde düzenlenen ‘Halk koşusu’ etkinliğine dair konuşan Songelen, “Koşu düzenleyeceğine, 20-30 bin hibe edeceğine böyle yoksul aileleri tespit etsin. Her aileye 2-3 bin para bıraksın. Bunlarda insanların başına gelmez. Bunları dile getirdiğimiz zaman da ‘Acaba tutuklanır mıyım’ endişesi yaşıyoruz.

Van’da intiharlar

12 Mart’ta Van’ın İpekyolu İlçesinde 35-40 yaşlarında olduğu tahmin edilen kişi bir rezidansın 3’üncü katından atarak intihar etti.

3 Nisan’da Van’ın İpekyolu İlçesine bağlı Bostaniçi Mahallesi’nde bulunan polis karakolu arkasında 3 çocuk annesi Dilber Servet 3’ünci kattan atlayarak intihar ettiği iddia edildi.

Van’ın Tuşba ilçesine bağlı Akköprü Mahallesi’ndeki Toprak Kalede 28 Mayıs 2022’de bir genç intihar girişiminde bulundu. Uzun süren ikna çalışmaların ardından genç ikna edilerek kurtulmuştu.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da düğünde takacak para bulamayınca yaşamını sonlandırdı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir