1. Haberler
  2. Güncel
  3. Van’da duvar örülerek kapatılan araç yolu genişletilerek tekrar açıldı

Van’da duvar örülerek kapatılan araç yolu genişletilerek tekrar açıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz günlerde bir vatandaş kendi tapusunda bulunduğu gerekçesi ile duvar örerek kapattığı araç yolunu İpekyolu Belediyesi ekipleri tarafından tekrardan açtı. Ayrıca aynı mıntıkada bulunan dükkan da yolda yapıldığı gerekçesi ile yıktırıldı.

Van’ın İpekyolu İlçesi, Seyit Fehim Arvasi Mahallesi’nde bulunan ve Kışla Yolu ile Seyit Fehim Arvasi Mahallesi bağlantısını sağlayan yollardan bir tanesi olan yolun, “kendi tapusunda” olduğu gerekçesi ile bir vatandaş tarafından kapatılmasını Serhat News okurlarına ulaştırmıştık.

Van’da duvar örülerek kapatılan araç yolu genişletilerek tekrar açıldı - Ipekyolu3

Bu gün İpekyolu Belediyesi tarafından sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, söz konusu yolu kapatmak amacıyla yapılan duvarın yıktırıldığını, aynı mıntıkada bulunan ve yolda yapıldığı tespit edilen dükkanın da yıktırıldığını duyurdu. Telefon ile ulaştığımız İpekyolu Belediyesi yetkilileri, söz konusu yolun belirtildiği üzere vatandaşın tapusunda bulunduğu, ancak terkini yapılması gerekirken yapılmadığı, yolu kapatmak amacıyla yapılan duvarın ise izinsiz yaptırıldığını kaydederek, “Duvarı yıkarak vatandaşın yolunu tekrardan açtık. Aynı şekilde söz konusu yolda bulunan ve tamamı yolda bulunan dükkan da yıktırılarak daha önce son derece dar olan ve çeşitli kazalara neden olan yol genişletilerek açtırıldı” ifadelerini kullandı.

Van’da duvar örülerek kapatılan araç yolu genişletilerek tekrar açıldı - Ipekyolu2

Yolun kapatılmasının yasal olmadığını kaydeden yetkili, “Yasalar gereği yapılması gerekeni yaptık ve yurttaşların yolunu açtık” şeklinde konuştu.

İpekyolu Belediyesi sosyal medya hesabından konuya ilişkin şu açıklama yapıldı:

“İpekyolu Zabıta, Yapı Kontrol ve Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz, Seyit Fehim Arvasi Mahallesi’nde kadastro yoluna aykırı olarak yapılan yapının yıkımını başarıyla tamamlayarak imarlı yolu ulaşıma açmıştır.

Bu tür çalışmalar, şehir planlaması ve kamusal güvenliğin sağlanması açısından büyük önem taşıyor. İpekyolu Belediyesi olarak, halkımızın haklarını korumak ve düzeni sağlamak adına çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Bu süreçte halkımızın gösterdiği duyarlılık için teşekkür ederiz. Benzer çalışmalarla ilgili yapılacak denetim ve düzenlemeler hakkında bilgilendirmelerimiz devam edecek.”

 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da duvar örülerek kapatılan araç yolu genişletilerek tekrar açıldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir