1. Haberler
  2. Güncel
  3. Van’da geleceğin fotoğrafçıları Masiro Kanyonunda

Van’da geleceğin fotoğrafçıları Masiro Kanyonunda

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Büyükşehir Belediyesi’nce açılan “Dijital ve Doğa Fotoğrafçılığı Kursu” öğrencilerinin bu haftaki durağı Masiro Kanyonu oldu.

 

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından fotoğraf meraklıları için başlatılan Dijital ve Doğa Fotoğrafçılığı Kursu devam ediyor. 11 ay süren ve Hacıbekir Kültür Merkezi’nde, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü usta öğreticileri tarafından verilen kursta; temel fotoğrafçılık bilgisi, fotoğraf çekim teknikleri ile ekipman bilgileri veriliyor.

 

Haftanın 5 günü kültür merkezinde teorik eğitim alan kursiyerler, hafta sonları da kentin tarihi ve doğal güzelliklerinin bulunduğu bölgelerinde öğrendikleri bilgiler doğrultusunda fotoğraf çekiyor. Bu hafta sonu Van’a 125 kilometre uzaklıkta yer alan Çatak ile Siirt’in Pervari sınırları arasındaki Masiro Kanyonu’na giden 20 fotoğraf meraklısı; yaşadıkları anıları ölümsüzleştirdi ve kanyonun güzelliklerini fotoğrafladı.

 

Altınal: hem teorik hem pratik

 

Kurs ve yapılan gezi ile ilgili açıklamalarda bulunan Usta Öğretici Aycan Altınal, her yıl olduğu gibi bu yılda fotoğrafçılık kursuna yoğun bir ilgili olduğunu söyledi.

Van’da geleceğin fotoğrafçıları Masiro Kanyonunda - masiro

Altınal; “Okulların tatil olması ve yaz aylarının gelmesiyle birlikte kursumuza olan ilgili yoğunlaştı. Her mevsim bambaşka güzelliklere sahip olan şehrimizde yaz aylarıyla birlikte keşfedilmemiş yerleri gün yüzüne çıkarıyor ve kursiyerlerimizi bu güzellikler ile buluşturuyoruz. Bunu yaparken sadece gezmiyor, 5 gün boyunca merkezde başta temel fotoğrafçılık olmak üzere verdiğimiz bilgilerin hafta sonu pratiğini yapıyoruz.” dedi.

“Kursumuza başvuru yapın”

Altınal yapılan geziyle ilgili de şunları söyledi: “Bu hafta İlimizin ve Siirt’in Pervari sınırları arasında yer alan Masiro Kanyonu’na geldik. Her noktası başka bir güzellik taşıyan şehrimizin tarihi alanlarının yanı sıra turistik ve doğal güzellikleri de keşfedilmeye değer. Yazın sıcağından kaçmak isteyenlerin ilk adresi olan Masiro’yu bugün keşfetmenin yanı sıra fotoğrafladık. Teorik olarak eğitimlerini alan kursiyerlerimiz bugün bu eğitimin meyvesi olarak fotoğraflarını çekti. Bu vesileyle tüm fotoğraf meraklılarını kursumuza katılmaya davet ediyoruz. Fotoğraf eğitimi almak isteyenler kursumuza https://kurs.van.bel.tr adresinden başvuru yapabilirler.”

Van’da geleceğin fotoğrafçıları Masiro Kanyonunda - masiro2

Kursa kayıt yapmaktan mutlu olduklarını ifade eden kursiyerler; eğitimlerin ve bununla birlikte gezilerin kendilerine çok olumlu katkıları olduğunu söyledi.

 

Serhat News

Tepki Ver | mutlu1
1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da geleceğin fotoğrafçıları Masiro Kanyonunda

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir