1. Haberler
  2. Güncel
  3. Van’da gözaltılar karşı ortak tepki: Geri adım atmayacağız

Van’da gözaltılar karşı ortak tepki: Geri adım atmayacağız

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da, Dem Parti’nin dün gerçekleştirdiği basın açıklamasına polisin müdahalesi sonrasında bu sabah da erken saatlerde yapılan ev baskınlarında Dem Parti Van İl Eşbaşkanları Gülşen Kurt ve Veysi Dilekçi dahil çok sayıda kişinin göz altına alınmasını protesto etmek amacıyla basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasında konuşan İlhan Güney, “Demokratik siyasal mücadelemizden tek bir adım geri atmayacağız” ifadelerini kullandı.

Van’da dün Dem Parti, halay çekenlere yönelik başlatılan göz altıları protesto etmek amacıyla halay çekilmesi ve ardından da basın açıklaması yapılması esnasında polisin müdahalede bulunması, bu gün sabah saatlerinde de yapılan ev baskınlarında Dem Parti Van İleşbaşkanları Gülşen Kurt ve Veysi Dilekçi ile MEBYADER Van Eşbaşkanı Hanım Kaya da dahil olmak üzere çok sayıda kişinin göz altına alınmasını protesto etmek amacıyla bu gün basın açıklaması düzenledi.

Dem Parti Van İl Binası önünde yapılan basın açıklamasına Dem Partili milletvekilleri, Van büyükşehir Belediye Eşbaşkanları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan, belediye

Yapılan basın açıklamasında konuşan Dem Parti Van İl Yöneticisi İlhan Güney, faşizm ülkede kol gezdiğini söyleyerek, “Halkımızın demokratik siyasal müdacelesini kriminalize etmek için kesintisiz saldırıyor” dedi. Güney, “MHP-AKP hükümeti iktidardan düşerken, halkımıza yönelik saldırılarına hız vermiştir. Ülkede her gün; ekonomik, siyasi, diplomatik, hukuki ve bürokratik bir kriz ortaya çıkmaktadır. Bunlar devam ederken iktidar, Kürt halkının diline, kurumlarına ve partilerine saldırmaktadır. Kürtlerin demokratik siyasal mücadelesine saldırmak bu ülkeye kaybettirmiştir” şeklinde konuştu.

‘Bu ülkeyi seven her kesi sesini yükseltmeye davet ediyoruz’

Van’da gözaltılar karşı ortak tepki: Geri adım atmayacağız - dem basin aciklamasi 2 Güney şu şekilde konuştu:

“Bu ülkeyi seven, bir arada yaşamı savunan, hukuk ve demokrasiden yana olan herkesi ve kesimi, iktidarın bu darbevari uygulamalarına karşı sesini yükseltmeye davet ediyoruz.

Tecritle, baskıyla, gözaltı ve tutuklamalarla, yasaklarla halkımızın demokratik siyasal iradesi, geri adım atmadı, durdurulamadı. Hukuk dışı bu saldırılar ne kadar haklı bir mücadele verdiğimizin temel göstergesidir. Mehmet Sincarların, Vedat Aydınların, Pakize Nayır, Seve Demir ve Fatma Uyar’ların emeği ile taşları örülmüş bu mücadeleyi hiçbir güç durduramaz. Kürtler ne istiyor diye soranlara bu tarihi ve anda yaşananları gösteriyoruz. Halay çektiği için, demokratik siyasal mücadele verdiği için, Kürtçe konuştuğu için saldırıya uğrayan halkımız meşru, fiili ve demokratik mücadelesini vermiştir, verecektir.

’14-0’ı hazmedemeyenler hukuksuzlukta, zorbalıkta ısrar ediyor’

Bu sabah il eşbaşkanlarımız, yoldaşlarımız ve partimizin emektarlarına karşı hukuk dışı bir gözaltı furyası ile uyandık. Van şehrinin 14-sıfırlık iradesini hala hazmedemeyenler, halkımız tarafından sandığa gömülenler hukuksuzlukta, zorbalıkta ısrar ediyorlar.

İl Eşbaşkanlarımız Gülşen Kurt ve Veysi Dilekçi, MEBYA-DER Eşbaşkanı Hanım Kaya yoldaşımız, TJA aktivistleri ve barış annelerini gözaltına alan iktidar; çözümsüzlükte ısrar ettiğini göstermektedir. Gecikmeksizin yoldaşlarımızın serbest bırakılması gerekmektedir.

‘Diğer iktidarlar nereye gittilerse bu iktidar da oraya gidecek’

MHP-AKP iktidarı ne yaparsa yapsın koltuğunda rahat oturamayacak artık. Kürt meselesini çözmeyen her iktidar gibi darbevari yöntemlere sarılanlar nereye gitti ise bu iktidarda oraya gidecektir.

12 Eylül mirasına 15 temmuz sonrası OHAL hukuksuzluğuna sarılan bu iktidarın yargı eliyle partimizi ve halkımızı kriminalize etmesine müsaade etmeyeceğiz. Bizler göz altılarla, tutuklamalarla, faili meçhullerle bitmedik, her geçen dönemde çoğalacağız. Bunu bütün cihan böyle bilsin.”

‘sosyal medyanın kimliksiz trollerini uyarıyoruz’

Yaptığı açıklamada bir takım uyarılarda da bulunan Güney, “İktidarın hukuksuzluğuna güvenerek bulanık suda balık avlamak isteyen çöp karıştırıcılarını, kayyumun nemalandırdığı hırsızları, işe gelmeden maaş ve ihale alan yığınları, sosyal medya kimliksiz trollerini de bir kez daha uyarıyoruz. Halkımızın sabrını, sınırlarını zorlamayın. Bu halk bu iktidarla birlikte bu tarihi hırsızlık, yolsuzluk ve kayyum düzenine de son vermiştir. Yandaş medyanın yalan ve iftira haberleri ile sosyal medyanın kiralık trollerinin algı operasyonları ile halkımızın iradesine dil uzatmayı kesin!” ifadelerini kullandı

‘Bizler vardık, varız var olacağız’

Güney, açıklamasının sonunda şu şekilde konuştu:

“Biz halkımızla, partilerimizle, kurumlarımız, yapılarımız ve tüm seçilmişlerimizle buradayız. Demokratik siyasal mücadelemizden bir adım geri atmadık, atmayacağız. Halkımızın kazanımlarına göz diken leş kargaları avuçlarını yalayacaktır.

Son olarak tüm demokratik kitle örgütlerini, hukuk ve demokrasiden yana olan baroları, insan hakları örgütlerini, sendikaları, emek ve meslek kurumlarını ve sivil toplum kuruluşlarını halkımızın diline, partisine ve tüm değerlerine yönelen bu faşist dalgaya karşı ses çıkarmaya davet ediyoruz. Bizler vardık, varız, var olacağız.”

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da gözaltılar karşı ortak tepki: Geri adım atmayacağız
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir