1. Haberler
  2. Güncel
  3. Van’da Gurme ve Yemek Fuarında ülkenin bütün lezzetleri bir araya geliyor

Van’da Gurme ve Yemek Fuarında ülkenin bütün lezzetleri bir araya geliyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek olan Gurme ve Yemek Festivali’nin startı verildi. Van Ticaret ve Sanayi Odası’nda(Van TSO) gerçekleştirilen basın buluşmasında konuşan Van TSO Başkanı Necdet Takva, her ne kadar festivalin sorumluluğunu kendileri üstlendiyse de kentte bulunan tüm dinamikleri verimli bir şekilde bir araya gelmeye çağırdı.

Van TSO Başkanı Necdet Takva ve beraberindeki heyet, Van Gurme ve Yemek Festivali kapsamında basın ile bir araya geldi. Van TSO’da gerçekleştirilen buluşmaya kentte bulunan yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı.

Festivale ilişkin basın emekçilerine açıklamalarda bulunan Van TSO Başkanı Takva, düzenlenecek olan fuarın sorumluluğunu her ne kadar kendileri üstlenmiş olsa bile kentte bulunan tüm dinamiklerin bir araya gelerek fuar için verimli bir şekilde çalışmalarını istedi. Takva, tüm kent dinamiklerinin fuar çalışmalarını üstlenerek, büyük bir duyarlılık ile hareket etmelerini, özellikle yetki sahibi kişilerin elini taşın altına koyması gerektiğini söyleyerek, tüm kent dinamiklerinin bunun bilincinde olduğunu kaydetti.

Ülkenin tüm lezzetleri Van’da buluşuyor

Yaptığı açıklamanın devamında Takva şu ifadeleri kullandı:

“Başta basın mensupları olmak üzere, yerel ve ulusal medyanın bu konuda gösterecekleri duyarlılık bizim için hayati önem taşımaktadır. Değerli arkadaşlar geçen yıl ilkini düzenlediğimiz Van Gurme ve Yemek fuarımız özetle Ankara, Trabzon, Hakkari, Diyarbakır, Sivas ve Erzurum gibi illerden 12 ilimizden de olmak üzere 39 firmanın katılımı ile gerçekleşti.

Geçen yıl oldukça keyifli, heyecanlı ve sizler ile güzel bir vakit geçirdiğimiz belki de ilk kez yöremizi ve yöresel yemeklerimizi sergilediğimiz ve deneyimlediğimiz bir an oldu.

Bildiğiniz üzere geçen sene fuar alanında konuk ilimiz Erzurum Ticaret Borsası’ydı. Ticaret Borsası başkanı Sayın Hakan Oral ve beraberindeki heyete sizlerin huzurunda teşekkürlerimi sunuyorum. Oldukça renkli ve güzel bir atmosferde gerçekleştirdiğimiz fuar her iki il için de çok önemli ve güzel geçmişti.

Yine Diyarbakır Ticaret Sanayi Odası büyük bir kalabalık ekip ile bizlere destek çıkmış, bu konudaki tecrübelerini bizlerle paylaşmak adına yanımızda bulunmuşlardı. Erzurum, Sivas ve Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası fuarımızda stant açmışlardı. Bingöl TSO, Erzincan Ticaret Borsası, Bodrum Ticaret odası bu gibi odalar da temsilcilik düzeyinde fuarımıza katılmışlardı.”

Fuar ne zaman start alıyor?

Fuarın ne zaman açılacağına ilişkin de açıklamalarda bulunan Takva, fuarın 12 -15 eylül tarihleri arasında düzenleneceğini, Esenyurt Belediye başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer’n de katılacağını söyleyerek, “bunun dışında fuara birden çok ilden katılımlar olacak” dedi.

Bu yıl fuara hangi illerin misafir il olarak katılacağına ilişkin de konuşan Takva, “Bu yıl misafir il olarak olarak Trabzon ve Antakya Ticaret Sanayi Odaları katılacak” dedi.

Yemek yarışmaları olacak

Fuarda ki programa ilişkin de konuşan Takva, “Fuarda yemek yarışmaları olacak. Çok dilli bir fuar niteliğinde olacak olan Van Gurme Ve Yemek Fuarında çeşitli sanatçıları yer alacak” ifadelerini kullandı.

Van Büyükşehir Belediyesi de fuara katılacak

Fuara ilişkin açıklamalarına devam eden Takva şu ifadeleri kullandı:

“Van Büyükşehir Belediyemiz de fuara katılım göstereceklerini iletmişler. Onlara da huzurlarınızda teşekkür ediyoruz. Tabi genel anlamıyla bu yıl tasarruf tedbirleri kapsamında belki yerel yönetim, kurum ve kuruluşlar ne yaparlar, ne ederler bu konuda herhangi bir bilgimiz yok. Fakat Büyükşehir Belediyesi katılım sağlayacağını teyit etti. Bu durum bizde büyük bir mutluluğa vesile oldu.”

Hayvansal ürünlere ilişkin Van TSO’nun projesi kabul edildi

Kabul edilen bir projelerine ilişkin de konuşan Takva, kalkınma ajansına sundukları bir projenin olduğunu ve bu projenin kabul gördüğünü dile getirerek, “Özellikle hayvansal ürünlerin işlenmesi ve değerlendirilmesi ile ilgili bir destek talebimiz vardı kalkınma ajansından. Sembolik bir bütçesi var 248 bin TL’lik bir bütçe ile bu projemizi hayata geçireceğiz. Tabi amacımız tamamı ile yün ve derinin işlenmesi ve pazarlanmasına yönelik şehrimizde bir çalışma yapmaktır. Onu da tarıma dayalı besi organize sanayi bölgesini nasıl oluşturduysak ilkini yine bir çalışma ile şehir merkezindeki hayvan barınaklarının tespitinden başlayarak bugün 4 bin dönüm üzerinde bir besi organize sanayi bölgesinin kuruluşuna vesile olan bir çalışmaydı. Bu proje önümüzdeki yıllarda ne kadar sürer bilmiyoruz. Bir deri işleme fabrikası, belki bir yün değerlendirme organizasyonu, özel sektörü bu konuda cesaretlendirip birlikte çalışmayı hedefliyoruz. Bunu da burada sizlere açıklamak istedik” açıklamasında bulundu.

Van TSO başkanı Necdet Takva’nın ardından Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler ve Van TSO Meclis Başkanı Turan Avcı da yapılacak olan fuara ilişkin kısa açıklamalarda bulundular. Ardından basın açıklaması soru cevap şeklinde sona erdi.

Serhat News

 

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da Gurme ve Yemek Fuarında ülkenin bütün lezzetleri bir araya geliyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir