1. Haberler
  2. Güncel
  3. Van’da halk lokantası hizmete açıldı: İlk servisleri Şedal ve Zeydan yaptı

Van’da halk lokantası hizmete açıldı: İlk servisleri Şedal ve Zeydan yaptı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Büyükşehir Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde önemli bir adım atarak Halk Lokantası’nı hizmete açtı. Günlük 600 kişiye hizmet verecek lokantada 3 çeşit yemeğin fiyatı 70 TL olarak belirlendi. Halk Lokantasının ilk yemeklerini Eşbaşkan Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan dağıttı.

Van Büyükşehir Belediyesi, eski devlet hastanesi yerleşkesinde halka ucuz yemek hizmeti verecek Halk Lokantası’nın açılışını gerçekleştirdi. Açılışa, Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan, Edremit Belediyesi Eşbaşkanı Rabia Başak Koç, Gevaş Belediyesi Eşbaşkanı Kübra Aktı, Muradiye Belediye Eşbaşkanı Barış Yılmaz, belediye meclis üyeleri, daire başkanları ve çok sayıda yurttaş katıldı. Açılış öncesi Eşbaşkan Şedal ve Zeydan katılım gösteren yurttaşlarla tek tek selamlaştı.

‘Kayyım hizmetleri geciktirdi’

Açılışta konuşan Eşbaşkan Neslihan Şedal, aslında bu hizmeti 8 yıl önce açmak istediklerini fakat kayyım gaspından kaynaklı bu hizmetleri bugüne kadar gerçekleştirmediklerini ifade etti. Geç de olsa bu hizmetleri şimdi yapmaya başladıklarını belirten Şedal, “Bugün burada Halk Lokantamızın açılışı için bir araya geldik. Halkçı bir belediye olarak toplumun ihtiyaçlarını tespit edip ihtiyaçlar doğrultusunda projeler üretiyoruz. Bugün de burada açılışını yaptığımız bu lokanta dar gelirli yurttaşlara bu zor günde az da olsa ekonomik bir destek sağlayacaktır. Bu lokanta sadece burayla sınırlı kalmayacak. Yine kentin farklı noktalarında yakın zamanda halk lokantalarımızı hizmete açacağız. Kentimize hayırlı olsun” dedi.

Van’da halk lokantası hizmete açıldı: İlk servisleri Şedal ve Zeydan yaptı - kent lokantasi2

‘Halk marketleri de açacağız’

Ekonomik sıkıntılar yaşayan yurttaşlara destek olmak amacıyla Halk Marketleri de açacaklarını belirten Şedal, “Ne yazık ki halkımız büyük bir ekonomik kriz içinde. Lokantalarımızı açtık. Şimdi de çok yakın zamanda halk marketlerimizi hizmete açacağız. Vatandaşlarımız bu marketlere giderek piyasanın altında ucuz fiyatlara ihtiyaçlarını karşılayacaklar” diye konuştu.

‘Projelerimiz sürecek’

Van halkının en iyi hizmetlere layık olduğunu ifade eden Eşbaşkan Abdullah Zeydan ise, şunları kaydetti: “Şehrimizin yeni lokantası, Halkın Lokantası halkımıza hayırlı uğurlu olsun. Ekonomik sıkıntıların yaşandığı bu dönemde şehrimizde yoksulluk içinde yaşayan birçok vatandaşımızın olduğunun farkındayız. Bizler de bu yurttaşlarımıza ulaşmak için birçok projeyi hayata geçirdik. Bugün de halk lokantamızı hizmete açtık. Bu lokantamız öğrencilere, emeklilere, işsiz gençlere hizmet verecek. Yine kentimizin gelişimi için turizme, hayvancılığa, tarıma sanayiye de ağırlık vereceğiz. Bunlarla alakalı planlarımız projelerimiz hazır. Önümüzdeki aylar içinde de bu çalışmaları halkla paylaşacağız. Halkımız her şeyin en iyisine en güzeline layıktır. Bizler halkımızın hizmetkârlarıyız” dedi.

Van’da halk lokantası hizmete açıldı: İlk servisleri Şedal ve Zeydan yaptı - Kent lokantasi1

Konuşmalarının ardından açılış kurdelesini kesen Eşbaşkan Şedal ve Zeydan, yurttaşlara yemek dağıttı. Ardından eşbaşkanlar da sıraya girerek yemeklerini aldı.

Lokanta Vali Mithat Bey Mahallesi sınırları içerisinde bulunan eski devlet hastanesi yerleşkesinde Büyükşehir Belediyesi’ne ait parkta hizmet veriyor. Lokanta, pazar günü hariç her gün 12.00-17.00 saatleri arasında açık kalacak.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da halk lokantası hizmete açıldı: İlk servisleri Şedal ve Zeydan yaptı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir