Van’da ‘İnşaat Yapı ve Yenilenebilir Enerji Fuarı’: Kalıcı önlemler alınmalı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da açılan “İnşaat Yapı ve Yenilenebilir Enerji Fuarı” renkli görüntülere sahne oluyor. Gösterilen ilginin sevindirici olduğunu dile getiren katılımcılar ise, kalıcı ekonomi tedbirlerin alınmasını istedi.

Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi’nde açılan “İnşaat Yapı ve Yenilenebilir Enerji Fuarı’na 60 firma ve 120’den fazla marka katıldı. Dört gün sürecek fuarda inşaat ürünleri ve yeni teknolojik ürünler tanıtılacak. Fuarın ilerleyen günlerinde ise akademisyenlerin de katılımıyla ekonomi zirvesi düzenlenecek. Fuarda stant açan yatırımcılar yaşanan ilgiden memnun. Geçen yıldan kalan bağlantıları değerlendirdiklerini belirten katılımcılar, yaşanan ekonomi krize karşı ise kalıcı önlemlerin alınmasını istiyor. Fuarda Jeneratör satan Cengiz Kızılırmak, geçen yıldan kalan bağlantılarla iyi bir diyalog ağı yakaladıklarını kaydederek, fuara gelenlerle Dolar bazlı çalıştıkları için zorlandıklarını söyledi.

Van’da ‘İnşaat Yapı ve Yenilenebilir Enerji Fuarı’: Kalıcı önlemler alınmalı - van teknoloji fuari 2

‘Kurdaki değişkenlik bizleri zorluyor’

Yaptıkları iş nedeniyle hammaddenin tamamını dövizle aldıklarını dile getiren iş İnsanı İbrahim Atacan da, fuardan temel beklentilerinin sağlıklı bağlantıların kurulması olduğunu dile getiriyor. Yapılan üretimden dolayı hammaddeyi dövizle almak zorunda olduklarını da aktaran Atacan, kurdaki değişkenliğin kendilerini ciddi zorladığını kaydediyor. Temel taleplerin ekonomi sistemin düzeltilmesi olduğunu da belirten Atacan, fuarın yeni umutlara vesile olmasını diliyor.  

Van’da ‘İnşaat Yapı ve Yenilenebilir Enerji Fuarı’: Kalıcı önlemler alınmalı - van teknoloji fuari 1

Ekonomi kriz hepimizi etkiliyor

Yaşanan ekonomi krizin ülkede herkesi etkilediğini de aktaran İş İnsanı Ömer Gönüllü ise,  yaşanan ekonomik krize rağmen üretmeye devam ettiklerini dile getiriyor.

Duşakabin ve banyo dolabı üreten Şehmuz ise, 7 yıldır Van’da üretim yaptıklarını dile getirerek şunları ifade ediyor: “Van’a gelmeden önce İstanbul’da üretim yapıyorduk. Yaklaşık 20 senelik de sektörde tecrübelimiz var ve emin adımlarla yavaş yavaş ilerliyoruz. Bizim fuara üçüncü katılışımız. Geçen senelere nazaran bu sene fuar bayağı iyi. Bu tür fuarların özelikle yeni bağlantılar için önemi büyüktür.”

VİDEO-MONTAJ: Baran Tarhan-Serhat Ece

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da ‘İnşaat Yapı ve Yenilenebilir Enerji Fuarı’: Kalıcı önlemler alınmalı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir