Van’da kadın emeğiyle açılan iş yeri: Lavısta

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’ın İpekyolu ilçesinde bir kadın öncülüğünden “Lavısta Chocolate & Patisserie” isimli iş yeri açıldı. Açılışa iş insanları tam kadro katıldı.

Ekonomi krizin en derin yaşandığı Van’da krize rağmen bireysel yatırımlarda sürüyor. İpekyolu İlçesi’nden kadın girişimci olan Psikolog Nazan Beyazağaç, öncülüğünde “Lavısta Chocolate & Patisserie” isimli iş yeri açıldı. Açılışa iş insanları, Sivil Toplum örgütü temsilcileri ve yurttaşlar katıldı.

Açılışta konuşan Lavısta Chocolate & Patisserie İşletme sahibi Uzman klinik psikolog Nazan Beyazağaç, “Kendi mesleğimin dışında Van ilinde farklı lezzetlerinde buluşması için böyle bir sektöre atıldım. Açtığımız bu sektör, Van ilinde önü açık olan ve talep edilen bir sektördür. Her yerde tatlı ve çikolata yiyebilirsiniz ama kaliteli, lezzetli birde katkı maddesi olmayan yerler nadirdir. Bizlerde katkı maddesi kullanmayan yerlerden biriyiz” dedi.

Van'da kadın emeğiyle açılan iş yeri: Lavısta - Vanda kadin emegiyle acilan is yer Lavista

‘Tüketici yerine üretici’

Kadınlar başta olmak üzere yurttaşlara çağrıda yapan Beyazağaç, “İnsanların üretime olan bakış açısının biraz daha ilerlemesini istiyorum. İstihdamın artması, tüketici yerine üretici olma düşüncesinin fazlalaşması kanaatindeyim. Fakat; imkanların kısıtlı olması ve insanların bir türlü yeniliğe açık olmaması bu tarz durumları için bir dezavantajdır. Yeni açılan işletmemize herkesin gelmesini farklı lezzetlerimizi tatmalarını umut ediyoruz” diye konuştu.

Konuşmalardan sonra iş yerinin açılışı yapıldı.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da kadın emeğiyle açılan iş yeri: Lavısta

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir