Van’da kan donduran olay: Çocuğa sistematik tecavüz

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’ın Muradiye ilçesinde yaklaşık 3 yıldır tecavüze uğrayan 16 yaşındaki bir çocuk aralarında polis ve memurların da olduğu 40 kişiden şikayetçi oldu.

Van’ın Muradiye Nizamettin Aktaş lisesinde okuyan 16 yaşındaki öğrenci Y., 2019 yılı sonlarında önce uyuşturucuya alıştırıldı ardından görüntülerinin çekilmesiyle sistematik tecavüze uğradı. İddiaya göre, 16 yaşındaki çocuk 2019 yılı sonlarında uyuşturucu madde bağımlısı olduğu gerekçesiyle de okuldan uzaklaştırıldı. Ardından 16 yaşındaki Y.’nin görüntülerini çeken ve aralarında polislerin, memurların bulunduğu kişiler, daha sonra çektikleri görüntülerle şantaj yaparak Y.’ye yıllarca tecavüz etti.

Sesi duydular

Fırat Haber Ajansı’nın (ANF) haberine göre; 4 gün önce terk edilmiş bir binada tecavüze uğrayan Y.’nin haykırışlarını duyan bir kişinin ihbar etmesi ardından olay yerine gelen ekipler, 6 kişiyi gözaltına aldı. Tecavüz olayı böylelikle ortaya çıkarken, gözaltına alınanlardan ikisi adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 4 kişinin gözaltındaki işlemleri de sürüyor.

Beden eğitimi öğretmeni de içinde

Emniyete götürülen Y., yıllardır yaşadıklarını anlatarak, aralarında 7 polisin, Kaymakamlık memurlarının ve bazı yerel siyasetçilerinin isminin bulunduğu 40 kişinin ismini savcılığa verdi. Y., ifadesinde kendisine kimlerin tecavüzde bulunduğunu, kimlerin kendisini uyuşturucu maddeye alıştırdığını tek tek anlattı. .Y, ayrıca okul okuduğu sırada beden eğitimi öğretmeninin kendisini bir yarışmaya götüreceğini söyleyerek kandırdığını ve zorla başka bir kamu görevlisi ile birlikte olmak zorunda kaldığı bilgisini de verdi.

Aileye baskı

Olayın yargıya taşınmasının ardından ilçede yaşayan bazı siyasilerin ve kurum amirlerinin, “İlçemizin ismi karalanmasın, bu olayı kapatalım” diyerek hem genç kadının ailesine hem de yargıya baskı yaptığı öğrenildi. Savcılığın olayla ilgili soruşturması devam ederken, Y., Van Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne teslim edildiği belirtildi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da kan donduran olay: Çocuğa sistematik tecavüz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir