Van’da kayak festivalinde yol işkencesi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Büyükşehir Belediyesi, tarafından kentin kış turizminin geliştirilmesi amacıyla düzenlediği kayak festivali öncesi yollarda kazalar oluşurken, yoğun katılımdan dolayı yolların tıkanması üzerine yurttaşlar 3 km yolu yürüyerek alana ulaşmak durumunda kaldı.

Kar kenti Van’da ilk defa kayak festivali düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Kültür Sosyal İşler Dairesi Başkanlığının organizasyonunda düzenlenen kar festivaline katılım yoğun oldu. Çevre illerden de katılımın olduğu kayak festivalinde binlerce yurttaş sabah saatlerinden itibaren Gevaş İlçesi’nde bulunan Abalı Kayak tesislerine akın etmeye başladı. Yoğun talebin olmasından dolayı kısa sürede tesise giden yolun tıkanması üzerine yurttaşlar yollarda kaldı. Binlerce kişi 3 km yolu yürüyerek alana ulaşırken, birçok yurttaşta alana gitmeden geri dönmek zorunda kaldı.

<strong>Van’da kayak festivalinde yol işkencesi</strong> - kayak1

Çeşitli etkinlikler düzenlendi

Folklor ekibinin gösterimiyle başlayan  Festivalde kayak, yamaç paraşütü, kar güreşi gibi çeşitli yarışmalar düzenlendi. Abalı kayak merkezini dolduran binlerce kişi, yerel sanatçıların Türkçe ve Kürtçe şarkıları eşliğinde halay çekti. Kayak festivalinde konuşan Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, yeni tip koronavirüs sürecinden dolayı bir buçuk yıldır kentte festival yapamadıklarını söyledi.  Bu yıl yağan karın tadını çıkarmak, insanları bir araya getirerek eğlendirmek, birlik ve beraberliği geliştirmek için bu yıl her hafta sonu sosyal ve kültürel etkinlikler düzenlediklerini belirten Bilmez, serhat dağlarına halaylar ve çiçeklerin yakışacağını kaydetti.

Kayak festival, akşam saatlerinde sona erdi.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da kayak festivalinde yol işkencesi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir