1. Haberler
  2. Güncel
  3. Van’da Kayyım sevicilerinin ‘Çöp’ oyunu

Van’da Kayyım sevicilerinin ‘Çöp’ oyunu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da bazı gruplar gece saatlerinde toplu yerlere bırakılan çöpleri sokaklara dağıtarak, belediyelerin hizmet vermediği algısını yaymaya başladı. Kirli oyunlara fotoğraf ve videolarla cevap veren Van Büyükşehir Belediyesi, kirli oyunlara son verilmesi çağrısında bulundu.

https://x.com/serhat_news/status/1806973544191889677

Van Büyükşehir Belediyesi son günlerde kentte bilinçli olarak sokaklarda dağıtılan çöplerle ilgili yazılı açıklamada yaptı. Yapılan açıklamada, “Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı koordinesinde temizlik işleri ekibinin rastladığı 7-8 kişilik bir grubun Hacı Osman Camii Uzun Sokakta, sokağa bırakılan çöplerin poşetlerini yırtarak, kovaları devirdiği, uyarıcı levhaları yola fırlattığı tespit edilmiştir” açıklaması yapıldı.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

“Bilindiği üzere uzun süredir kent geneli ve 13 ilçede tüm ana arter ve ara sokaklarda yürütülen temizlik çalışmaları ilçe belediyeleri sorumluluğuna devredilmiştir. Bununla birlikte Büyükşehir Belediyesi de tüm ilçelerdeki temizlik çalışmalarının koordine görevini yürütmektedir. 31 Mart yerel seçimlerinin ardından tüm ilçe belediyeleri ile koordineli bir şekilde titizlikle yürüttüğümüz temizlik çalışmaları, maalesef ki bazı grupların hedefi haline gelmiştir. Yürütülen bu kirli saldırılar ile Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri hedef gösterilip, halkın gözünde “belediye çalışmıyor” imajı yaratılmak hedeflenmiştir.

Yapılan kirli saldırıların bir yenisi 27 Haziran Perşembe akşamı İpekyolu ilçesinde yaşandı. Çöp alma saati olan akşam saat 22.00’den 5 dakika önce, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı koordinesinde temizlik işleri ekibinin rastladığı 7-8 kişilik bir grubun Hacı Osman Camii Uzun Sokakta, sokağa bırakılan çöplerin poşetlerini yırtarak, kovaları devirdiği, uyarıcı levhaları yola fırlattığı tespit edilmiştir.

Her birimizin veya bir yakınımızın gün içerisinde geçtiği sokakların sırf “belediye çalışmıyor” imajı yaratılarak kirletilmesi, çevre ve halk sağlığına tehdit oluşturan görüntüler meydana getirilmesi asla kabul edilemez. Daha önce de birçok farklı sokakta bu şekilde veya çöp alındıktan 10 dakika sonra kasıtlı olarak bırakılıp çevre ve halk sağlığını tehdit eden bir duruma sebebiyet veren şahısların yegâne amacı, yapılan temizlik çalışmasını karalamak, oluşan olumlu algıyı yıkmak ve yurttaşlarımızın gözünde belediyemizi küçültmektir. Önce kendi evini sonra da tüm yurttaşların evini bilinçli bir şekilde kirleterek, 7/24 esasına göre çalışan tüm emekçi çalışanlarımızın hakkına giren bu şahısları kamuoyunun vicdanına bırakıyor, bu tür kirli eylem ve saldırıların son bulmasını temenni ediyoruz.

Yukarıda bahse konu olan Uzun Sokak’ta yapılan çirkin saldırı başta olmak üzere, çevre ve kent sağlığı üzerinden belediyelerin ve çalışan tüm emekçilerin hakkını gasp eden şahısların tespit edilmesi ve cezalandırılması için adli ve idari yönden olayın takipçisi olacağımızı da belirtmek istiyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur…”

Serhat News

Tepki Ver | sinirli24
10
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
24
sinirli
Sinirli
2
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da Kayyım sevicilerinin ‘Çöp’ oyunu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

11 Yorum

  1. Avatar

    Gelsin artık kayyum

  2. Avatar

    Tuşba ilçesi Kalecik mahallesi bazı sokaklarda çöpler 2-3 günde bir alınıyor bazı yerlerde ise haftalarca toplanmiyor yani baştan savma işler yapılıyor bu çöp toplayicilarinin kendi gorevlerini illaki birilerinin mı hatirlatmasi gerekiyor.

  3. Avatar

    Belediye avukatları görüntüleri alıp suç duyurusunda bulunsun van barosu da destek versin bu harami düzeni sevenler hakkında ellerinizde belge olsun yarın bir gün demesinler niye şikayet etmediniz

  4. Avatar

    Van’da ikamet ediyorum belediye şuan canla başla çalışıyor

  5. Avatar

    Bu haberi yapan taraf sözde gazeteci sen gördün mü yada sana bu haberi yap diye ne verdiler k r k t er s i Z

  6. Avatar

    bunca zaman bu siteyi dobra haber yapar diye bilirdim. olay zamanı çöpleri dağıtan çocukların sloganlarını duyan biri olarak yazıyorum hepsi seçim sonrası olaylarda attıkları sloganları atıyor çöpleri dağıtıyordu. keşke görüntüleri esnaftan alsaydınız kimin memlekete zarar verdiğini görürdünüz. bence dem partili belediyelerin başı kendi seçmeni ile dertte. yeni haber başlığınızbu olmalı dem seçmeni demi sırtından vuruyor.

  7. Avatar

    Kimse yoğurtum ekşidir demezki sizin taraflı basın olmanız gibi

  8. Avatar

    Şehirleri yaşanmaz hale getirdiğiniz günleri unutmadık şimdi de çevreci mi oldunuz öyle mi

  9. Avatar

    Çöp felan toplandığı yok haftada bir kere geliyor bunun arttırılması lazım. Nasıl taraflı haber yapıyorsunuz ş.refs.zler…

  10. Avatar

    Ben tuşba belediyesi den çalışan bir personelim her gün çöpleri temizliyoruz yeter artık bırakın karalamayı

    Cevapla
  11. Avatar

    Yalan söylüyorsunuz girin belediye ye şikayet edin

    Cevapla