1. Haberler
  2. Güncel
  3. Van’da, Kemal Sunal’ın ‘Korkusuz Korkak’ filmi gerçeğe  dönüştü

Van’da, Kemal Sunal’ın ‘Korkusuz Korkak’ filmi gerçeğe  dönüştü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van YYÜ’de ameliyat olan hastanın patoloji sonucu isim karışıklığı nedeniyle kayboldu. Patoloji sonucu olmayan hasta 73 gündür tedavi edilemiyor.

Artı Gerçekten Zelal Sahidenur Sari’nın haberine göre, Yüzüncü Yıl Üniversitesi(YYÜ) Dursun Odabaş Tıp Merkezi’nde yaşanan olay, Kemal Sunal’ın 1979 yapımı, ‘Korkusuz Korkak’ isimli komedi filmini aratmadı.

Habere göre, YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi’nde zehirli guatr ameliyatı olan hasta Dilan Kızıl’ın patoloji sonucu isim karışıklığı nedeniyle kayboldu. Patoloji sonucuna bir türlü ulaşamayan Kızıl’ın tedavisi de sonuç olmadığı için yapılamıyor. Konuyla ilgili hastane idaresi ise sonuçlarda herhangi bir karışıklık olmadığını söyledi.

2022 yılının Ekim ayında aynı hastanenin Endokrinoloji polikliniğine başvuru yapan Kızıl’a, zehirli guatr teşhisi konuldu. Bu teşhisle birlikte hastaya ilaç tedavisi başlatıldı. İlaç tedavisi sonrasında gözleri ile ilgili sorun yaşamaya başlayan Kızıl, aynı hastanenin genel cerrahi servisinde ameliyat edildi.

20 Mayıs 2024 tarihinde ameliyat edilen Kızıl’ın başına gelenler ise tıpkı Kemal Sunal’ın ‘Korkusuz Korkak’ filminde canlandırdığı Mülayim Sert karakterinin başına gelenleri andırıyor.

Ameliyat sırasında tiroit bezleri ve nodülleri alınan ve patolojiye gönderilen Kızıl’ın patoloji sonucu aynı gün hastaneye başvuran Dilan Yıldız isimli bir hasta ile karıştırıldı.

Bu karışıklık ise Kızıl’ın ameliyattan 10 gün sonra hastaneye başvurduğu sırada sonucunun çıkmadığını öğrenmesi ve patoloji servisinin ‘küçük bir karışıklık oldu’ demesiyle ortaya çıktı. Ameliyatının üzerinden 73 gün geçmesine rağmen sonuçlarına ulaşamayan Kızıl, son çare CİMER’e başvuru yaptı.

‘73 gündür sonuç bekliyorum’

Patoloji sonucu için 10-15 günde bir hastaneye gittiğini ifade eden Kızıl, “Ben gidemediğim zamanlar akrabalarım gidip sonuçlarımı soruyordu. Annem gidiyordu. Fırsat bulan herkes uğruyordu sormak için. En son teyzem ve eniştem gitmişler. ‘Dilan Yıldız’ diye biriyle karışıklık olduğu söylenmiş. Böyle dedikleri için bu defa ben hastaneye gittim. Kimlik numaramı söyledikten sonra bana ‘Dilan Yıldız’ diye hitap ettiler. Ben de ‘ben Dilan Yıldız değilim,’ dedim,” dedi. Kızıl, en son dört gün önce hastaneye tekrar gittiğinde sonuçları için, “Hâlâ beklemede,” cevabını alıyor. Bugün itibariyle Kızıl, 73 gündür sonuçlarını bekliyor.

Dilan Kızıl, Dilan Yıldız’la karıştırılmış

Annesiyle birlikte başhekimin yanına gittiklerini söyleyen Kızıl, “Sözlü olarak görüştük. Bana tahlil için parçanın Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gönderildiğini söyledi. Ama patoloji bana Ankara’ya yolladıklarını ve oradan sonuç beklediklerini söyledi. Üstüne başhekim patolojiye gidip telefon numaramı güncellemem gerektiğini söyledi. Hatta pazartesi günü bana ismimi yanlış söylerken, patoloji servisinde çalışan kişi sonucum için ‘Ankara’da işlemde görünüyor,’ dedi.

Kızıl, ameliyatta iken ailesi bekleme salonunda ‘Dilan Yıldız’ isminde birinin de ameliyatta olduğunu duymuş. Kızıl, “Hatta onlar da soyada bakmadan benim ameliyattan çıktığımı sanmışlar. Büyük ihtimalle onunla bir karışıklık olmuş,” dedi.

Sonuçlar olmayınca tedavi de olamıyor

Kızıl, “Kadın kim, hastalığı ne, neden ameliyat oldu bunları bilmiyorum. En azından onunla bir irtibata geçsek dediğimde, ‘Onu biz göremeyiz,’ diyorlar. Sonra kendi doktoruma gittim, o da, ‘patoloji sonucu gelmeden seni tedavi edemem,’ diyor,” dedi.

Hastane idaresinden yanıt geldi

Konuyla ilgili görüştüğümüz Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi’nin yetkilileri şunları aktardı: “Konuyla ilgili hastanedeki ilgili birimlerimizi aradık. Böyle bir karışıklık söz konusu değil. Hastanın sonuçlarında bir gecikme söz konusu fakat bu bizimle ilgili değil. Bizim patoloji servisimiz zaten personel yetersizliğinden kapalı. Biz de bu durum için Van’daki ve Ankara’daki sağlık merkezlerinden faydalanıyoruz. Hastanın sonucu geldiğinde kendisi bilgilendirilecektir.”

Serhat News

Tepki Ver | sinirli17
4
mutlu
Mutlu
5
_zg_n
Üzgün
17
sinirli
Sinirli
8
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da, Kemal Sunal’ın ‘Korkusuz Korkak’ filmi gerçeğe  dönüştü
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

7 Yorum

  1. Avatar

    Van yy üniversitesi Dursun odabaş tıp fakültesi normaldir hastanede yönetim yok ki düşünün bı bebek ameliyat olacak kalca cikigindam ortopedi Dr Tülin Türközü 6 geçmesine rağmen hastane yönetimi hala tarafima dönmedi bütün bilgilerimizi almaza rağmen ge cekten yazık

  2. Avatar
    2 Ağustos 2024, 23:58

    Şaşırdık mı
    Hayır
    Aynısı bi yakınımın başına da geldi kadın kanser Ankara da ameliyat oldu orda pahalı oluyor diye burda tahlilleri yapıp götürdü. Doktor kızmış bu nasıl tahliller. Bu tahlillere ve ultrason göre senin hiç bir şeyin yok ameliyat olmamışsın bütün organların yerinde tıkır tıkır çalışıyor gözüküyor. Kadın artık burdan tahlil götürmüyordu. Doktoru da kabul etmemiş zaten Van ın tahlillerini

  3. Avatar

    Ne olur Allah rızası için bu hastahaneye sağlık bakanlığı bir el atsın.bu hastahanede herşey artık bizlere doğal geliyor.burda profların doçentlerin adı var ama kendileri yok herşeyle asistanlara bırakılmış asistanlarda geleni gideni kesip yoğun bakıma gönderiyor ve oradan da morga…ya proflar nerde derseniz onlar odalarında özel hasta bakıp para basıyorlar yani acil ve servisdeki hastalardan bihaberler….yani devlet yyü doktorlarından düzgün vergi alırsa devletin maddi yönden sıkıntısı kalmaz sanırım.

  4. Avatar

    Hastane ümit bey den sonra boş bırakıldı gelenler birşey bilmiyor bence

  5. Avatar

    Kesinlikle çok duzensiz ve hastalara onem vermeyen bir hastaneye döndü, iyi olan bir iki birim yada doktor disinda hepsi ayni,
    Safra kesesi alinan aneme ultrasonda safra kesesi notmal demisti doktor. Yonetime sikayet ettim. Boyle bir hata hayati bir tehlike olusturuyor dedik, sonuc bir özür bile dilemediler, duzeltme yapildi deyip hicbirsey yapmadilar, ozel sira alsan hersey bir iki gunde normele alsan bir yildan fazla gun veriyorlar, fark olur ama bukadar mi hep ozel yonlendirme cabasi, ordada ne duzen nede dugun bir işleyiş var

  6. Avatar

    Benim yengemin tansiyonu yükselmişti götürdük hemen bizden aldılar yoğun bakıma attılar. Sabahına beyin ameliyatı sonrası yine yoğun bakım derken 25 gün sonra cenazesini bize verdiler Allah belalarını versin kadın ayaklarıyla girdiği hastaneden tabutla çıktı

    Cevapla