Van’da KHK mağdurların işlerine iadesi talep edildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da sivil toplum örgütleri, KHK ile ihraç edilenlerin işe iadesini ve 35’inci geçici maddenin kaldırılmasını talebiyle sokaklara indi.

KESK Van Şubeler Platformu, Van-Hakkari Tabip Odası, Devrimci İşçi Konfederasyonu (DİSK) Genel-İş Van Şubesi ve Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) Van İl Koordinasyon Kurulu,  kentte 2 haftada bir düzenledikleri basın açıklamalarının 3’üncüsünü Cumhuriyet Caddesi’nde yaptı. Açıklamada, “KHK’lar iptal edilsin, OHAL komisyonu kapatılsın” ve “OHAL ve kayyım rejimine hayır” pankartı açıldı.

Genel-İş Van Şube Başkanı Ömer Tekin, AKP’nin haksızlık, hukuksuzluk ve adaletsizlik üzerine yönetimini devam ettirmeye ve ayakta durmaya çalıştığını ifade etti. Emekçilerin, sendikaların, meslek odalarının ve demokratik kitle örgütlerinin üzerinde baskılarını artırdığına dikkat çeken Tekin, “Bizleri, aydınlıktan, demokrasiden, emekten, adaletten, hak ve özgürlüklerden, vazgeçirip kendilerine dokunmayan eleştirmeyen, sorgulamayan bir toplum yaratmayı amaçlamaktadırlar” dedi. 

Açıklama, “AKP halka hesap verecek”, “Bijî berxwedana kedkaran”, “Bijî biratîya gelan” sloganlarıyla son buldu.

Açıklama sonrası STÖ temsilcilerinden oluşan heyet, HDP Van İl örgütünü ziyaret etti. 

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da KHK mağdurların işlerine iadesi talep edildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir