Van’da Kürt Dil paneline polis engelli

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ARSİSA Dil ve Araştırma Kültür Merkezi’nin düzenlemek istediği 21 Şubat ana dil günü paneline polis izin vermedi. Yapılan başvurulara rağmen polis etkinliğin yapılacağı düğün salonun önüne kapatarak, etkinliğin yapılmasına izin vermedi.

Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) 1999 yılında ilan ettiği 21 Şubat Dünya Anadili Günü dolayısıyla her yıl birçok ülkede farklı etkinlikler yapılıyor. Bu kapsamda merkezi Erciş’te olan Arsisa Dil ve Araştırma Kültür Merkezi (ARSİSA) ilçe merkezinde panel düzenlemek istedi. Kışla mahallesinde bulunan bir düğün salonunda yapılmak istenen dil etkinliği polis engeline takıldı.

Engelleme keyfidir

Etkinliğin başlamasına kısa süre kala olay yerine gelen polisler, “bilgilendirme yapılmadı” gerekçesiyle etkinliğe izin verilmeyeceğini söyledi. Uygulamaya tepki gösteren Dernek sözcüsü Cevdet Zilanli, gerekli bütün başvuruları yaptıklarını belirterek, engellemenin keyfi olduğunu söyledi.

Yaşanan tartışmalara rağmen etkinliğe izin verilmemesi üzerine kitle ARSİSA binasına geçti. Bina polis tarafından ablukaya alınmış durumda.

(iy/sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da Kürt Dil paneline polis engelli

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir