1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Van’da Mobilya ve evlilik fuarı büyük heyecanla sürüyor

Van’da Mobilya ve evlilik fuarı büyük heyecanla sürüyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 Son yıllarda fuarların merkezi haline gelen Van’da bu kez de Mobilya ve Evlilik Hazırlıkları Fuarı da kapılarını ziyaretçilerine açtı. Bir hafta açık kalacak olan fuar renkli görüntülere sahne oluyor.

Bölgenin en önemli kentlerinden biri olan Van’da son yıllarda önemli fuarlara da imza atıyor. Geçtiğimiz günlerde 7’ncisi düzenlenen Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı ile başlayan etkinlik büyük ilgi görmüştü. Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarının ardından bu kez de ‘Van Mobilya ve Evlilik Hazırlıkları Fuarı’ kapılarını ziyaretçilerine açtı. 60 firmanın katılım sağladığı fuar, 16-20 Mart tarihleri arasında açık kalacak. Fuarda mobilya sektörünün yanı sıra evlenecek çiftler için de firmalar yer alıyor.  Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güleri, İpekyolu Expo Fuar A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Uygun, Anatolia Grup Organizasyon Reklam Tanıtım Limitet Şirketi Yetkilisi Özgür Can Çelik, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile yurttaşların katılımı ile açılışı yapılan fuar da konuşan Vali Mehmet Emin Bilmez, geçtiğimiz gün başlayan Shopping Fest’e dikkat çekerek, etkinlik için İran’dan yoğun katılımın olduğunu kaydetti. Bilmez’ın Van’da artık fuar kültürünün oturduğunu da dile getirdi.

Defileler düzenlenecek

fuara olan ilginin kendilerini mutlu ettiğini dile getiren  İpekyolu Expo Fuar A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Veysi uygun, bu yıl evlilik fuarı ile mobilya fuarını birlikte yürüttüklerini söyledi. 60 firmanın katıldığı fuarın 5 yıl açık kalacağını da dile getiren Uygun, “güzel bir açılış yaptık. 5 gün açık kalacak. Bu süreçte düzenli defileler düzenleyeceğiz. Yine ücretsiz konserimiz olacak. Fuarın son gününde hediye çekilişlerimiz olacak.” dedi. Uygun, çok renkli geçen fuara Van halkını davet etti.

Yoğun bir katılım var

Fuara katılan Van firmalarından Keve prodüksiyon sahibi Kahraman Keve,  Fuarın gayet iyi geçtiğini belirterek, “şuan çok yoğun geçiyor. Güzel taleplerde var. Tabi ki insanlar evleniyor. Bunun için en uygun fiyatı en uygun albümü işi nerden bulabiliriz diye bakıyor. Tabi ki yaşanan kriz hepimizi etkiledi. Umarım güzel bir başlangıç olur. Şuan iyi bir katılım var. Daha güzel olacağına umuyoruz.  Fuarda gelinlik standı açan Nurşen Koç ise, “Ekonomik kriz ne kadar insanları etkilemiş olsa da gelinlikte bu nirvanaya ulaşılmış değil. Şöyle elbette doğum yaşam gibi evlilik de var. Bunun önüne geçemiyoruz, geçemediğimiz için hayallerimin gerçekleştirmek için gelinliklere talep de tabi ki devam ediyor. Bunun için güzel bir fuar olmuş. Destek olanlara teşekkür ediyorum.

4 yıldır fuarlara düzenli katıldığını dile getiren mobilyacı Şeref Hayrı ise, pandemi döneminde fuarların iptal olmasından dolayı büyük mağduriyet yaşadık. Şuanda krizin etkileri çoktur. İnsanlar krizden olayı alışveriş yapamıyorlar. Umudumuz bu krizin değişmesidir.” diye konuştu.

Serhat News


Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da Mobilya ve evlilik fuarı büyük heyecanla sürüyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir