Van’da mültecilere işkence yapan çeteye operasyon

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da mültecilere işkence yaparak ailelerinde fidye isteyen çeteye operasyon yapıldı. Operasyonda 4 çete üyesi gözlatina alındı.

Afganistan’da kaçarak İran üzerinde Van’a gelen Afgan mültecilere işkence yaparak ailelerinde fidye isteyen çeteye operasyon yapıldı. Jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonda çete üyesi 4 kişi gözaltına alındı. Gözlatina alınan 4 kişi ifade işlemlerinden sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi. Konuyla ilgili yapılan açıklamalarda ise, mültecilerin geri gönderilme korkusundan dolayı ilgili makamlara başvurmadığı açıklandı

İşkence videolarıyla fidye istendi

Açıklamada mültecilerin rehin alındığına da dikkat çekilerek, “İstanbul’a geçmek için Van’a gelen Afganlı göçmenlerin, çeteler tarafından rehin alınarak işkenceye maruz bırakıldığına yönelik alınan ihbar üzerine Van İl Jandarma Komutanlığı tarafından göçmen kaçakçılığı ile mücadele kapsamında; Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma, Yağma, Göçmen Kaçakçılığı Yapma ve Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma suçluları için Suç Araştırma Timleri (JASAT), çalışma başlattı. Ailelerin kaçak statüsünde bulundukları için sınır dışı edilme korkusuyla adli makamlardan yardım isteyemeyeceğini değerlendiren çete üyeleri Göçmenlerin telefonlarını kullanarak, çektikleri işkence videolarını ailelerle paylaşarak rehineleri serbest bırakmak için ailelerden fidye istedi.” denildi.

4 kişi yakalandi

“Suç Araştırma Timleri (JASAT)’nin titiz, teknik ve fiziki takibi sonucu 4 çete üyesinin adresleri tespit edilerek, düzenlenen operasyon sonucu yakalanan çete üyeleri ifadelerinin alınmasına müteakip adli makamlarca tutuklanarak Van M tipi Kapalı Cezaevine teslim edildi.” Belirtilen açıklamada, mağdurların can güvenliği, hak ve hürriyetleri üzerinde vahim sonuçlar doğuran, İnsanlık onuruna karşı işlenmiş ulusal ve uluslararası örgütlü suçlarla mücadeleye yönelik faaliyetlerine devam edecektir.” Vurgulandı.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da mültecilere işkence yapan çeteye operasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir