1. Haberler
  2. Güncel
  3. Van’da Nace kod cezaları doğru mu iftira mı?: Takva ve Kandaşoğlu’dan açıklamalar

Van’da Nace kod cezaları doğru mu iftira mı?: Takva ve Kandaşoğlu’dan açıklamalar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nace kodlarının değiştirilmesinden kaynaklı Van TSO üyelerinin ciddi cezalarla karşı karşıya kaldıklarına yönelik açıklamayı yalanlayan Takva, “‘VanTSO’nun Nace kodlarıyla oynayarak üyelerin vergilendirilmesine sebep olduğu’ yönünde yansıtılan haber ve beyanlar, tamimiyle asparagas, yalan, örtbas ve iftira içeriklidir” açıklamasını yaptı.

 

Nace kodlarının değiştirilmesinden kaynaklı Van Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) üyelerinin ciddi cezalarla karşı karşıya kaldığına yönelik kimi açıklamalar yapıldı.

En son iş insanı Zahir Kandaşoğlu, Van TSO başkanı Necdet Takva’yı işaret ederek cezalardan onu sorumlu tuttu. Yapılan sosyal medya paylaşımından sonra bu kez Takva bir açıklama yaparak iddiaları yalan ve iftira olarak değerlendirdi.

 

Takva, sosyal medya hesabı X’ten şu açıklamayı yaptı:

 

“‘Van TSO’nun Nace kodlarıyla oynayarak üyelerin vergilendirilmesine sebep olduğu’ yönünde yansıtılan haber ve beyanlar, tamamıyla asparagas, yalan, örtbas ve iftira içeriklidir.

 

‘Hiçbir oda veya meslek odası üyesi ressen Nace kodunu değiştiremez’

 

Hiç bir TSO veya meslek odası üyelerinin NACE kodlarını resen değiştiremez ve Maliye bakanlığının vergi uygulamasına sebebiyet veremez! Bu işlemler, Maliye bakanlığı tasarrufundadır ve İdari işlemlerdir!

 

Meslek odamızın adını anarak olası vergisel işlemlerden veya uyarılardan sorumlu tutmak, iş bilmezlik, yalan, iftira ve hedef gösterme çabasından başka bir şey değildir! ‘Kimse yaptığını örtbas etmek için meslek odasını kalkan olarak kullanamaz’ Kimse yaptığını örtmek için Meslek Odalarının ismini kullanmaya kalkmasın!”

 

Zahir Kandaşoğlu oda yönetimini işaret etmişti

 

Eski Van TSO başkanı ve iş insanı Zahir Kandaşoğlu cezaların sorumlusunun Necdet Takva ve oda yönetimi olduğunu açıklayarak şu değerlendirmede bulunmuştu: “Van Ticaret ve Sanayi Odasının seçiminde ağladık, sızladık yapmayın etmeyin, tüccar ve esnaf yazıktır. Kimsenin haberi olmadan binlerce tüccarın ve iş insanlarının seçim kazanayım diye usulsüzlük yaparak Naca kodlarını değiştirdiler.  Bugün tüccar ve iş insanlarına…?  Maliye bakanlığı tespitine göre Naca kodları sistemde çift göründüğü için E devleten dolayı büyük cezalar yağmaya başladı. Kimse kusura bakmasın defalarca uyardım, gidin Ticaret odasının yönetimi hakkında suç duyurusunda bulunun, kimse beni dinlemedi. Bugün de bakıyorum herkes sağa sola koşuyor, Maliye’ye gidip itirazda bulunuyor. Ancak ne yazık ki hiçbir itiraz kabul görmüyor. Onun için bu suçu işleyen  Ticaret ve Sanayi Odası’nın yönetimi ve genel sekreteridir. Bu cezalar bunlar tarafından ödenmelidir. Çünkü gerçekten tüccar ve iş insanlarının hiçbir suçu ve günahı yoktur. Aslında bunlara taviz verende TOBB’dir ..?

 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da Nace kod cezaları doğru mu iftira mı?: Takva ve Kandaşoğlu’dan açıklamalar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir