Van’da Öcalan’ın Türkiye getirilişi protesto edildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da bir araya gelen siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri Abdullah Öcalan’ın Türkiye’ye getirilişinin yıl dönümü olan 15 Şubat’ı protesto ettiler.

Sanat Sokağı’nda bir araya gelen TUHAY-DER, MEBYA-DER, Serhat Göç ve Araştırma Derneği, ARSİSA, Aryen Sanat ve Mencel HDP ve DBP yöneticileri ortak açıklama yaptı. HDP Milletvekilleri murat Sarısaç ile Muazzez Orhan’ın da destek verdiği açıklama metni oyuna Ömer Işık, Abdullah Öcalan’ın 23 yıl önce Türkiye teslim edildiğini dikkat çekerek, “Öcalan’a yönelik 15 Şubat 1999 tarihinde gerçekleştirilen bu komplo ile Kürt sorununda barış, adalet ve özgürlük talebi hedef alındı. 15 Şubat Uluslararası Komplosu özellikle Kürt halkının özgürlüğüne, varlığına, gelecek ve tarihine kastetme günüdür.” Diye konuştu.

Van’da Öcalan’ın Türkiye getirilişi protesto edildi - aciklama

“Sandığa endeksli ucuz hesaplar kabul edilemez”

Konuşmasında Kürt sorunun çözümüne de dikkat çeken Işık, şunlara söyledi: “Tecrit ve Kürt meselesinin çözümsüzlüğünde ısrar eden güvenlikçi politikaların yıllar içerisinde tüm halklarımıza ödetilen sosyal ve ekonomik bedel gün geçtikçe ağırlaşmaktadır. Son günlerde giderek artan ekonomik kriz ve yoksullaşma, tecrit ve savaş politikalarından bağımsız değildir. Kürt Sorununun çözümü ve Türkiye’nin demokratikleşmesi için  Abdullah Öcalan üzerindeki mutlak tecridin derhal kaldırılması gerekmektedir.  Öcalan tecrit altında tutuluyorken, AKP Genel

Başkanı’nın çıkar, oya ve sandığa endeksli ucuz hesaplar ile meseleye Yaklaşması kabul edilemez.”

 Kürt sorunun çözümünde yapılması gerekenleri de sıralayan Işık, “Vakit kaybetmeksizin İmralı’daki mutlak tecridin kaldırılması ve Kürt Sorununun çözümü için Sayın Öcalan’ ın kendi fikirlerini kamuoyu ile paylaşmasının önünün açılması gerekmektedir. Sayın Öcalan konuştukça müzakere ve demokratik çözüm imkânı güçlenecektir. İmralı Hapishanesi Sayın Öcalan’ın kaçırılma biçiminden İmralı’ da tutulma koşullarına kadar, yasaların hükmünÜn geçmemesi itibariyle uluslararası hukukun kara deliğidir. Özellikle son yıllarda Sayın Öcalan’a sürekli disiplin cezalarının verilmesi “ceza içinde ceza” olarak tanımlayabileceğimiz sistematik bir İşkence ve düşmanlık Zeminine işaret etmektedir.”

Açıklama 5 dakikalık oturma eylemiyle son buldu.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da Öcalan’ın Türkiye getirilişi protesto edildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir