1. Haberler
  2. Güncel
  3. Öğretmenlerin gözü Van Büyükşehir Belediyesi meclisinde: Ulaşımda Eşitlik Yasası uygulansın

Öğretmenlerin gözü Van Büyükşehir Belediyesi meclisinde: Ulaşımda Eşitlik Yasası uygulansın

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özel sektörde çalışan eğitim emekçileri, Van büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Abdullah Zeydan’ı ziyaret ederek, kamuda çalışan eğitim emekçilerinin, yararlandıkları indirimli ulaşım hizmetinden yararlanmak istediklerini kaydederek bu kapsamda Van büyükşehir Belediyesi’ne bir dilekçe verdi.

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası Van İl Temsilcisi Mikail Aktan, Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Abdullah Zeydan’ı ziyaret ederek, Kamuda çalışan öğretmenlere ulaşımda tanınan indirimli ulaşım hakkının özel sektörde çalışan öğretmenlere de tanınmasını istedi. Kendi taleplerini içeren bir dilekçeyi Van Büyükşehir Belediyesi’ne veren Atan, hafta içi yapılacak olan mecliste konunun gündeme alınmasını da talep etti. Birçok kentte aynı uygulamanın yapıldığına da dikkat çeken Aktan Belediye’ye verdiği dilekçede şu talepleri sıraladı:

“Özel öğretim kurumlarında çalışan öğretmenler olarak, Milli Eğitim Bakanlığının 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu’na yetki, sorumluluk, ödül ve cezalar ile bunların uygulanmasında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na bağlı çalışmaktayız. Kanun’un 8. Maddesinde, kamuda çalışan öğretmenlerden hiçbir ayrım olmayacak biçimde MEB’e bağlı çalışan öğretmenler olduğumuzu ifade etmektedir. Bu yasal dayanaklardan hareketle, Van’da özel Öğretim Kurumlarında çalışan eğitim emekçilerinin indirimli ulaşımdan yararlanmalarını, bu anlamda indirimli ulaşım kartı hakkının özel sektörde çalışan eğitim emekçilerine de verilmesini talep etmekteyiz.”

Serhat News

Tepki Ver | mutlu5
5
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
2
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Öğretmenlerin gözü Van Büyükşehir Belediyesi meclisinde: Ulaşımda Eşitlik Yasası uygulansın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 Yorum

  1. Avatar

    Heryerden çalışan asgari ücretlilerede ücretsiz olsun, fakirede olsun, onada olsun, şunada olsun yok öyle dünya bana kalsa öğretmenlerinkide iptal edilmeli zira onlardan çok kötü durumda olanlar var

    Cevapla
  2. Avatar

    Yerinde bir karar olur bence Van büyükşehir Belediyesi’nin güzel işler yapacağına inanıyorum

    Cevapla
  3. Avatar

    Helal olsun ya

    Cevapla