Van’da sağlık çalışanları iş bırakıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlık-Sen Van Şube Başkanı Hikmet Bilgin, hükümetin yaptığı düzenlemenin sağlık çalışanlarının tümünü kapsamadığını belirterek Van’da sağlık çalışanlarının iş bırakacaklarını açıkladı.

Sağlık-Sen Van Şube Başkanı Hikmet Bilgin, hükümetin sadece hekimlerin ücretlerinde 2 bin 500 ile 5 bin TL aralığında bir iyileştirme yapacağını ve yapılan düzenlemenin sağlık çalışanlarının tümünü kapsamadığını açıklayarak “Bu büyük bir haksızlıktır” sözleriyle sadece Van’da değil, tüm Türkiye’deki şubeleri ve genel merkezleri ile birlikte perşembe günü iş bırakacaklarını açıkladı.

“Ürünlerin Etiketi Günden Güne Değişiyor”

Algı operasyonuyla Sağlık-Sen’in haklı mücadelesine gölge düşürmeye çalışanların iddialarını ispatlamakla yükümlü olduklarını belirten Sağlık-Sen Van Şube Başkanı Hikmet Bilgin; “Hükümet, hekimlerin ücretlerinde 2 bin 500 ile 5 bin TL aralığında bir iyileştirme yapacağını deklere etti. Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik koşullar dikkate alındığında, yapılacak olan iyileştirme herkes tarafından memnuniyetle karşılandı. Çünkü döviz almış başını gidiyor, artan enflasyon nedeniyle ürünlerin etiketi günden güne değişiyor. Yani para, pula döndüğü için fiyatlar cep yakıyor, yürek yakıyor. Öncelikli olarak şu konuya açıklama getirmek istiyorum. Hekimler adına yapılan düzenleme yerinde bir düzenlemedir. Dolayısıyla sonuna kadar destekliyoruz. Hatta çok geç kalınmış bir düzenlemedir diyoruz. Bu dediklerimizin dışında kullandığımız başka bir cümle yok. Bu dediklerimizin aksini iddia eden birisi varsa ortaya çıksın. Belgesi olan varsa ortaya koysun. Algı operasyonuyla Sağlık-Sen’in haklı mücadelesine gölge düşürmeye çalışanlar iddialarını ispatlamakla yükümlüdürler.

Sağlık-Sen olarak; hekimlerin haklarını, her zeminde savunduğumuzu birlikte çalıştaylar yaptığımız hekim dernekleri çok iyi bilir. Bu konuda yapmış olduğumuz çalıştaylar, hazırlamış olduğumuz raporlar kamuoyuyla paylaşıldı. Yetkililere iletildi. Performanstan kaynaklanan ücret adaletsizliğinin yaratmış olduğu tahribat her platformda bizatihi Sağlık-Sen tarafından dile getirildi. Tüm bu bilgilerin kamuoyuna açık olmasına rağmen Sağlık-Sen üzerinden bir algı operasyonu yapılmasını asla doğru bulmuyoruz. Algı operasyonu, Sağlık-Sen’in haklı mücadelesine gölge düşürmekten başka bir anlam ifade etmiyor,” dedi.

“Bu Büyük Bir Haksızlıktır”

Yapılan düzenleme ile üniversite hastanelerinde çalışan öğretim üyeleri, araştırma görevlileri ve aile hekimliği çalışanlarının da bu düzenlemenin dışında kaldığını belirten Bilgin; “Sağlık hizmetleri, emeği yoğun olan bir hizmettir. Pandeminin olağanüstü şartları içerisinde tüm sağlık çalışanları cansiperane çalıştılar. Çok sayıda arkadaşımızı covid nedeni ile kaybettik. Ruhları şad olsun. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan ve hekiminden hemşiresine, teknikerinden memuruna, hizmetlisinden hasta bakıcısına sağlık çalışanlarının tümünü kapsamayan bir düzenleme kadüktür. Bu büyük bir haksızlıktır. Bizim tepkimiz bunadır ve bu tepki haklı bir tepkidir. Bu tepkiyi sadece bizler değil, yüzbinlerce sağlık çalışanı gösterdi.

“Sağlık Çalışanının Üvey Evlat Sayılmasına Karşıyız”

Bilgin: “Açıkçası bu durum sağlık çalışanları içerisinde çok büyük bir infiale yol açmıştır. Şunun altını özellikle çiziyoruz; yetkili sendika olarak, zam yapılmasına asla karşı değiliz, olamayız da. Zamma karşı olmamız, sendikal kimliğimizi ve mücadelemizi inkâr anlamına gelir. Bizler, zam üzerinden ayrımcılık yapılmasına karşıyız. Yüz binlerce sağlık çalışanının üvey evlat gibi görülmesine, yok sayılmasına, emeklerinin hor görülmesine karşıyız,” açıklamalarında bulundu.

“Buradan siyasi iradeye sesleniyoruz”

Bilgin, “buradan siyasi iradeye sesleniyoruz; meclisten, yüzbinlerce sağlık çalışanının üvey evlat olmadığını gösteren kapsamlı ve adil bir zam kararı bekliyoruz. Tersi bir uygulama, tüm sağlık ve sosyal hizmet kolu çalışanlarını kırar. Tersi bir uygulama, sağlık çalışanlarını meslekten soğutacağı gibi, sağlık sistemini de ciddi ölçüde yaralar,” dedi.

“İş bırakıyoruz”

Sağlık-Sen Van Şube Başkanı Hikmet Bilgin, sadece Van’da değil, tüm Türkiye’deki şubeleri ve genel merkezleri ile birlikte perşembe günü iş bırakacaklarını açıklayarak; “Sağlık-Sen olarak, bu vahamete ‘dur’ demek için perşembe günü iş bırakıyoruz. Sadece kendi ilimizde değil, tüm Türkiye’de şubelerimizle, genel merkezlerimizle iş bırakıyoruz. Tüm sağlık çalışanlarını bizlere destek olmaya davet ediyoruz. Sağlık-Sen olarak, sağlık çalışanlarını yok sayan bir yanlışa imza atılmaması için var gücümüzle mücadele etmeye kararlıyız. Ümit ve temennimiz, çok geç olmadan, kapsamlı bir zam açıklamasıyla sağlık çalışanlarının tamamının yüzünün gülmesidir,” ifadelerini kullandı.

(Van Havadis)

(TYK)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da sağlık çalışanları iş bırakıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir