1. Haberler
  2. Güncel
  3. Van’da sağlık ekibi 6 ayda rekor düzeyde hastaya ulaşarak hizmet verdi

Van’da sağlık ekibi 6 ayda rekor düzeyde hastaya ulaşarak hizmet verdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da Sosyal Belediyecilik anlayışıyla hareket eden Van Büyükşehir Belediyesi, 6 ayda 2019 kişiye sağlık ve temizlik hizmeti sunduğu açıklaması yapılırken, bu çalışmaların daha da genişleyebileceği belirtildi.

31 mart seçimlerinden sonra çalışmalarını hızlandıran Van Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği  hizmetler ve yaşamsallaştırdığı projeleri ile hemen her kesimin takdirini de topluyor. 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinden bugüne sağlık alanında yaptığı çalışmalarla binlerce kişinin imdadına koşan Van Büyükşehir Belediyesi Sağlık hizmetleri Daire Başkanlığı, sağlık hizmetlerini vatandaşların ayağına kadar götürerek, 6 ay içinde 2019 kişiye sağlık hizmeti ulaştırdı.

Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde görev yapan doktor, hemşire, sağlık teknisyeni, fizyoterapist ve yaşlı bakım personelinden oluşan ekipler yurttaşların evlerine kadar giderek hastalara evde fizik tedavi, hasta nakil, evde sağlık hizmeti evde temizlik, psikososyal destek hizmeti verdi.

1100 hastaya evde fizik tedavi hizmeti verildi

Hastaların ve ailelerinin başvurusu sonucu evlerine kadar giden sağlık ekipleri hastalara fizik tedavi hizmeti veriyor. Düzenli olarak fizik tedavi gören hastaların rahatsızlıklarında önemli düzeyde ilerleme görülürken 6 ayda 1100 hastaya evde fizik tedavi hizmeti verildi.

439 yurttaş hastanelere nakil edildi

Hastalığından dolayı sağlık kuruluşlarından sürekli tedavi olması gereken yurttaşlar için büyük önem taşıyan ulaşım sıkıntısı, Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından ücretsiz sağlanıyor. Talep doğrultusunda belediyeye ait özel donanımlı ambulanslarla evlerinden alınan hastalar tedavi olacağı hastaneye götürülüyor. Tedavilerinin tamamlanmasının ardından ise tekrar evlerine bırakılıyor. Bu hizmetle 6 ayda 439 yurttaşa ücretsiz hizmet verildi.

Hastalar evde sağlık hizmetiyle takibe alındı

Evde sağlık hizmetiyle dar gelirli yurttaşların derdine dermen olan ekipler, 6 ayda 320 kişiye ulaştı. Hastaların evlerine kadar giden ekipler yurttaşların sağlık masraflarını ücretsiz karşılayarak tedavi süreçlerini takibe aldı.

128 evde temizlik çalışması yapıldı

Kendi ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olan engelli, yaşlı, kimsesiz ve bakıma muhtaç yurttaşlar için evde temizlik hizmeti veriliyor. Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ekiplerince tespiti yapılan evlerde belli aralıklarla temizlik çalışması yapılarak, yurttaşların hijyenik bir ortamda yaşamlarını sürdürmeleri sağlanıyor. Yapılan başvurular sonucu Mart ayından bu yana 128 yurttaşın evi temizlendi.

32 kişiye psikososyal destek hizmeti verildi

Büyükşehir Belediyesinin yeni hizmetlerinden biri olan psikososyal destek hizmeti bakıma muhtaç bireylere, engelli yurttaşlara ve ailelerine psikolojik alanda destek sunuyor. Hastaların ve ailelerinin başvurusu sonucunda ev ziyareti yapılarak, ailelerin karşılaştığı zorlukların üstesinden gelmeleri sağlanıyor.

Yapılan sağlık hizmetlerinin gelişmesi ve tek çatı altında toplanması içinde Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından kurulan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezide yakın zamanda Tuşba İlçesindeki yeni yerinde hizmet vermeye başlayacak.

Bu hizmetlerden yararlanmak isteyen yurttaşlarımız 444 44 65 nolu telefondan kayıt oluşturabilirler. Van’da sağlık ekibi 6 ayda rekor düzeyde hastaya ulaşarak hizmet verdi - saglik 5 Van’da sağlık ekibi 6 ayda rekor düzeyde hastaya ulaşarak hizmet verdi - saglik 1 Van’da sağlık ekibi 6 ayda rekor düzeyde hastaya ulaşarak hizmet verdi - saglik 2 Van’da sağlık ekibi 6 ayda rekor düzeyde hastaya ulaşarak hizmet verdi - saglik 4 Van’da sağlık ekibi 6 ayda rekor düzeyde hastaya ulaşarak hizmet verdi - saglik 6

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da sağlık ekibi 6 ayda rekor düzeyde hastaya ulaşarak hizmet verdi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir